schedule 19 lokakuun 2019 - 16:58
person Joonas Eriksson

KuPS on Suomen mestari vuosimallia 2019! Kuopion palloseura kaatoi Veikkausliigan päätöskierroksella FC Interin lukemin 2-0.

Turun Veritas Stadionilla oli lauantaina tunnelma korkealla. Loppuunmyyty Stadion ja panokset tekivät ottelusta varsin mielenkiintoisen seurattavan.

Kotijoukkue Inter tarvitsi ottelusta voiton, kun taas KuPSille olisi riittänyt tasapeli varmistaakseen mestaruus, joten jännitystä löytyi.

Ensimmäinen 45-minuuttinen oli aktiivinen, molemmat joukkueet hakivat runsaasti maalipaikkoja ja näki ettei KuPS tullut pelaamaan tasapeliä.

Toisen puoliajan alkutunnelmia hallitsi KuPS.

52. peliminuutilla Ilmari Niskanen pääsi ampumaan boksin sisällä ja laukoi upean laukauksen ohi Inter-vahti Henrik Moisanderin.

Vajaa pari minuutti myöhemmin KuPS tuplasi voiton: Reuben Ayarna laukoi fantastisen laukauksen, joka yllätti täysin Moisanderin.

Ottelu päättyi lopulta KuPSin 2-0-voittoon.

KuPSin kannattajia oli paikalla runsaasti paikalla ja juhlat käynnistyivät heti ottelun päätyttyä.

Kuopion Palloseura on viimeksi juhlinut viimeksi Suomen mestaruutta vuonna 1976.