schedule 15 lokakuun 2019 - 20:54
person Joonas Eriksson

Pukkiparty nähtiin pienen tauon jälkeen: Teemu Pukki iski Armenian verkkoon kahdesti ja johdatti joukkueensa 3-0-voittoon Veritas Stadionilla.

Tiistaina klo 19:00 Turussa pärähti käyntiin jännittävä EM-karsintaottelu. Armenialla oli pakkovoitto edessä ja isännillä pistemenetysten myötä EM-lopputurnausunelma olisi ollut poissa omista käsistä.

9. peliminuutilla nähtiin Huuhkajilta ensimmäinen todellinen vaaranpaikka: Jesse Uronen pääsi laidasta läpi ja yritti tavoittaa Teemu Pukin, mutta 29-vuotias hyökkääjä ei aivan yltänyt tökkäämään palloa Armenian verkkoon.

Kuudes kulmapotku palkihti Huuhkajat. Fredrik Jensen sai kulmapotkun jälkeisestä tilanteesta tuikattua upeasti pelivälineen Armenian maalivahdin Aram Hayrapetyan taakse.

Suomi hallitsi loppu puoliaikaa, mutta osumia ei nähty. Tauolle mentiin isäntien johtaessa lukemin 1-0.

Hieman yli 16 minuuttia avauspuoliskon jälkeen hyökkääjä Pukki pääsi takaisin maalejen makuun maajoukkueessa. Vaihdosta sisään tullut Joel Pohjanpalo löysi Pukin ja Norwich-tähti ei tästä erehtynyt. Pukki siirsi Huuhkajat kahden maalin karkumatkalle.

88. peliminuutilla Pukki iski illan toisensa: hyökkääjä poimi syötön, pääsi boksin reunalle ja siirsi pallon maalivahdin yli. Hän muutti tilanteeksi lukemat 3-0.

Loppulukemiksi kirjattiin lukemat 3-0.

Huuhkajat on J-lohkossa toisena 15 pisteellä. Jaetulla toisella sijalla on Armenia ja Bosnia Hertsegovina 10 pisteellä. Bosnialla on tosin ottelu kello 21:45 Kreikkaa vastaan vieraissa, joten kolmen pisteen kavennus on mahdollinen.