Wayne Rooneysta Derbyn valmentaja kesken kauden? Phillip Cocu on potku-uhan alla.

Wayne Rooneysta Derbyn valmentaja kesken kauden? Jatkuuko peliura?!

Wayne Rooneysta saattaa olla tulossa Derbyn valmentaja hyvin nopealla aikataululla, sillä tämänhetkinen manageri Phillip Cocu on lähellä potkuja.

Derby County lähti jälleen kovin odotuksin Championship-kauteen, mutta alku ei olisi voinut paljon huonompi olla. Joukkue hävisi kaikki kolme ensimmäistä otteluaan ja neljännestä tuli voitto, kun Wayne Rooney pamautti ottelun loppuhetkillä Norwich Cityn verkkoon 1-0-voittomaalin upealla vapaapotkulla.

Useiden brittilähteiden mukaan tilanne on heikon alkukauden myötä siinä pisteessä, että mikäli Derby häviää huomenna kotikentällään Watfordille, manageri Phillip Cocu saa potkut.

Myös tasapeliin jääminen saattaa johtaa hollantilaisen irtisanomiseen.

Mikäli Cocu saa kenkää, hänen paikalleen on ensimmäisenä tyrkyllä Derbyn apuvalmentajana toimiva ja edelleen myös kentällä viihtyvä Rooney.

Oleellinen kysymys Rooneyn päätyessä valmentajaksi jo tässä vaiheessa kuuluu: jatkuuko peliura edelleen?

Kun puhutaan niinkin korkeasta sarjatasosta kuin Championship, sekä valmentajan tehtävien hoitaminen nimenomaan päävalmentajana että samaan aikaan pelaaminen ovat melkoisen haastava yhtälö. Tietenkin Rooneyn apuvalmentajat voisivat hoitaa valmennustehtävät peleissä, brittipelurin ohjeiden mukaan, mutta siitäkin huolimatta tilanne on todella haasteellinen.

Samaan aikaan Rooney saattaa kuitenkin olla ainoa vaihtoehto Cocun korvaajaksi, sillä täysin ulkopuolisen valmentajan houkutteleminen seuraan on melkoisen vaikeaa, sillä joka tapauksessa Derbyssä valmennuspestiä on petailtu tulevaisuuden osalta Rooneylle. Tarjolla saattaisi siis olla vain loppukauden kattava pesti ja se tuskin innostaa kovinkaan monia valmentajia.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa