NFL-asiantuntija tienaa enemmän kuin 95 prosenttia itse NFL:ssä pelaavista ammattilaisista? Tämä on tilanne ex-NFL-pelaaja Tony Romon kohdalla.

Mitä ihmettä? NFL-asiantuntija tienaa paljon enemmän kuin Connor McDavid

NFL-asiantuntija, ja ex-NFL-pelaaja, Tony Romo tienaa paljon enemmän rahaa vuodessa kuin Connor McDavid – kiitos tuoreen sopimuksensa.

Siitä ei ole kahta sanaa, etteikö äärimmäisen hyvä asiantuntija toisi urheilulähetyksiin erittäin paljon lisäarvoa; tämän pystyy varmasti allekirjoittamaan jokainen urheilun ystävä, jolle penkkiurheilu on lähellä sydäntä.

Samaan aikaan itse urheilijat ovat kuitenkin niitä, jotka tarjoavat pääsääntöisesti sen kaikkein mielenkiintoisimman osan urheilulähetyksistä, ellei sitten ole kyseessä esimerkiksi jokin äärimmäisen tylsäksi muodostuva ottelu, joka ei tarjoa katsojalle juuri mitään.

Voisikin sanoa, että jokaisen lajinsa huippu-urheilijan tulisi tienata enemmän kuin asiantuntijan, mutta Yhdysvalloissa näin ei ole – ainakaan NFL:n kohdalla. Tästä saatiin konkreettinen esimerkki, kun mediajätti CBS teki uuden sopimuksen NFL:n parissa asiantuntijana työskentelevälle Tony Romolle, joka päätti oman pelaajauransa vuonna 2017.

Romo tulee tienaamaan uuden sopimuksensa myötä täysin poskettomat 17 miljoonaa dollaria (noin 15,4 miljoonaa euroa) vuodessa.

Romon vuosipalkka olisi NFL:ssä koko liigan 37. korkein. Toisin sanoen hänen taakseen jäisi noin 1 000 NFL:ssä pelaavaa ammattilaispelaajaa.

Ehkä kaikkein kuvaavin yksityiskohta on tämä: Romo pelasi NFL:ssä 14 kautta ja ainoastaan kolmena niistä hän tienasi enemmän kuin hän tienaa nyt asiantuntijan roolissa.

Vertailukohtaa voidaan hakea myös esimerkiksi jääkiekkoliiga NHL:stä, jossa hän olisi heittämällä koko sarjan ykkönen. Tällä hetkellä maailman kovimmassa kiekkoliigassa korkeimmasta vuosipalkasta nauttii Edmonton Oilersin supertähti, joka tienaa keskiarvolta kautta kohden 12,5 miljoonaa dollaria – siis 3,5 miljoonaa dollaria vähemmän kuin Romo tulee tienaamaan NFL-asiantuntijana.

Hänen sopimuksensa kerrotaan olevan tuntuvasti pidempi kuin viisi vuotta, joten kaiken kaikkiaan hän tulee tienaamaan uuden sopimuksensa myötä reippaasti yli 100 miljoonaa dollaria.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa