Patrick Mahomesin NFL-sopimus historiallinen: Pohjois-Amerikan urheiluhistorian arvokkain!

Puoli miljardia dollaria! Patrick Mahomesin NFL-sopimus historiallinen

NFL-seura Kansas City Chiefsin ja tähtipelaaja Patrick Mahomesin välinen NFL-sopimus on rahalliselta arvoltaan historiallinen.

Patrick Mahomesin ei tarvitse enää koskaan elämässään katsoa pankkitilinsä saldoa miettiessään, voiko hän ostaa jotain, ellei sitten ole kyse jostain täysin poskettomasta hankinnasta, kuten vaikkapa omasta saaresta tai muusta vastaavasta.

24-vuotias pelinrakentaja allekirjoitti nimittäin NFL-seura Kansas City Chiefsin kanssa kymmenvuotisen jatkosopimuksen, joka on peruspalkan osalta käsittämättömät 450 miljoonaa dollaria; eikä siinä vielä kaikki – erilaisten bonusten myötä hänellä on mahdollisuus tienata 503 miljoonaa dollaria eli yli puoli miljardia.

Mahomesin ei tarvitse myöskään kantaa huolta mahdollisesta uran päättävästä loukkaantumisesta: Chiefs on nimittäin sitoutunut maksamaan hänelle joka tapauksessa 140 miljoonaa dollaria.

Koska kyseessä on Pohjois-Amerikan urheiluhistorian kaikkien aikojen arvokkain sopimus kokonaisarvoltaan, ei ole mikään ihme, että Chiefs halusi sopimukseen siirron estävän pykälän. Mahomes otti arvokkaimman sopimuksen tittelin haltuun baseball-pelaaja Mike Troutilta ja melkoisen massiivisella marginaalilla: Trout solmi Los Angeles Angelsin kanssa 12 vuoden mittaisen sopimuksen vuonna 2019 ja se on kokonaisarvoltaan 426 miljoonaa dollaria.

Kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana Super Bowlin MVP:ksi viime vuonna valittu Mahomes on tällä hetkellä koko NFL:n kuumin pelinrakentajanimi, sillä hän päätti Chiefsin peräti 50 vuotta kestäneen odotuksen seurahistorian toisen Super Bowlin osalta. Edellisen kerran Chiefs oli juhlinut mestaruutta vuonna 1970.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa