schedule 3 helmikuun 2020 - 05:20

Kansas City Chiefs voitti Super Bowlin, kun se kaatoi San Francisco 49ersin Miamin illassa 31-20. kyseessä oli NFL:n historian 54:s Super Bowl -ottelu.

San Francisco 49ers oli joukkueista se, joka teki ensimmäiset pisteet, kun Robbie Gouldin potku päätyi maalitolppien väliin hieman reippaan seitsemän minuutin pelaamisen jälkeen.

Ottelun ensimmäisestä touchdownista vastasi kuitenkin Kansas City Chiefs, kun pelinrakentaja Patrick Mahomes juoksi pallon maalialueelle välittömältä lähietäisyydeltä, kun pelikellossa oli 14:29. Harrison Butker onnistui lisäpisteen hankinnassa ja sen myötä ensimmäinen neljännes meni Chiefsin nimiin lukemin 7-3.

Chiefs oli jälleen asialla, tällä kertaa potkumaalin muodossa, kun Butker toi joukkueelleen kolme pistettä 31 jaardin potkullaan.

49ers onnistui tekemään ottelun ensimmäisen touchdownin, kun toinen neljännes oli ehtinyt vanhentua 9:55. Kyle Juszczyk sai pallon pelinrakentaja Jimmy Garoppololta ja juoksi joukkueelleen kuusi pistettä. Gouldin onnistuttua heti perään lisäpisteen hankinnassa, Super Bowlin puoliajalle siirryttiin tasatilanteesta 10-10.

Kyseessä oli Super Bowl -historiassa vasta neljäs kerta, kun ottelu on tasan puoliajalla.

Kolmannella neljänneksellä Gould vei 41 jaardin potkumaalillaan 49ersin johtoon, reippaat seitsemän minuuttia myöhemmin Raheem Mostert rynni lähietäisyydeltä väkisin ottelun kolmannen touchdownin ja heti perään Gould onnistui lisäpisteen hankinnassa. Näin ollen 49ers karkasi 20-10-johtoasemaan.

Chiefs tuli kuitenkin mukaan taisteluun ottelun voitosta viimeisellä neljänneksellä: täysin vaille vartiointia jäänyt Travis Kelce koppasi maalialueella Mahomesin lyhyen heiton, pelikellon näyttäessä aikaa 8:47, ja Butker hankki joukkueelleen lisäpisteen, kaventaen tilanteeksi 17-20.

Kansas Cityn poppoo pääsi vireeseen, joukkueen puolustus oli rautaa ja vajaat neljä minuuttia edellisestä, Chiefs siirtyi johtoon, Damien Williamsin juostessa touchdownin. Butker puolestaan jatkoi varmaa työskentelyään, hankkimalla joukkueelleen lisäpisteen, ja näin ollen Chiefs karkasi 24-20-johtoasemaan.

Williamsin touchdownia tarkastettiin jonkin aikaa videolta, mutta lopulta se hyväksyttiin.

Lopulta Williams nousi Chiefsin juhlituksi sankariksi: joukkueen puolustuksen kestettyä 49ersin hyökkäysyrityksen, Chiefs sai oman vuoronsa ja Williams juoksi toisen perättäisen touchdownissa. Kaava oli muutoinkin sama kuin edellisellä kerralla, sillä Butker kävi jälleen kerran kiskaisemassa pallon maalipuiden väliin.

Tämä maali ratkaisi ottelun Chiefsille, sillä pelikellossa oli aikaa jäljellä ainoastaan 1:12 ja joukkueen johtoasema oli 31-20.

Näin ollen Chiefs juhli ensimmäistä mestaruuttaan 50 vuoteen ja juhlat tulevat eittämättä olemaan Kansas Cityssä sen mukaiset.

Yksinoikeudella Urheiluvedoilta: 110 % bonus 200€ asti + 5€ ilman talletusta!