schedule 6 syyskuun 2020 - 00:02

Mick Schumacher voitti täysin käsittämättömällä startillaan Monzan Formula 2 -sarjan osakilpailun; hän nousi lähdössä seitsemännestä ruudusta toiseksi.

On paljon mahdollista, että Schumacher-nimi nähdään mukana Formula 1:ssä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012 ja Michael Schumacherin.

Michaelin poikaa eli Mick Schumacheria on jo jonkin aikaa viety huhuissa Formula 1 -sarjaan, mahdollisesti eläkkeelle siirtyvän Alfa Romeon Kimi Räikkösen paikalle, ja nämä F1-puheet saivat lisää tuulta alleen lauantaina ajetun Formula 2 -sarjan Monzan GP:n myötä.

21-vuotias Schumacher lähti kilpailuun seitsemännestä ruudusta, mutta hän sai kertakaikkisen käsittämättömän lähdön kilpailuun ja ensimmäiseen mutkaan saavuttaessa hän oli noussut kilpailussa jo toiselle sijalle. Kärkeen Schumacher nousi, kun kisaa johtanut Callum Ilott onnistui sammuttamaan autonsa varikkokäynnillään.

Kyseessä oli saksalaisnuorukaisen ensimmäinen Formula 2 -sarjan osakilpailuvoitto, mitä tulee sarjan päälähtöihin; Formula 2:ssa ajetaan aina lauantaisin päälähtö ja sunnuntaisin sprinttikilpailu.

Formula 2 -sarjassa on meneillään nyt kahdeksas osakilpailuviikonloppu ja Schumacher on noussut kuljettajien pistetaistelussa jo kolmannelle sijalle – vain kolmen pisteen päähän piikkipaikkaa jakavista Ilottista ja Robert Shwartzmanista, jota on huhuiltu niin ikään Alfa Romeolle ensi kaudeksi.

Tänään, sunnuntaina, luvassa on siis vielä Monzan kisaviikonlopun sprinttikilpailu, jossa Schumacherilla on mahdollisuus nousta pistetilastossa niin ikään Ferrarin leiriin kuuluvien Shwartzmanin ja Ilottin ohitse.