Aleksi "allu" Jalli täyttää tänään 27-vuotta - muistatko nämä videot?

Aleksi “allu” Jalli täyttää tänään 27-vuotta – muistatko nämä videot?

Aleksi “allu” Jalli täyttää tänään 27-vuotta. ENCEn Counter-Strike: Global Offensive -joukkueen konkari on Suomen tunnetuin ja menestynein pelaaja. Aleksilla on uralla tapahtunut paljon ja on aika muistella menneitä.

Allun siirto legendaariseen Ninjas in Pyjamas -organisaatioon järisytti suomalaista cs-skeneä. Myöhemmin hän edusti mm. FaZe Clania ja OpTic Gamingia.

Jalli otti ison riskin, kun hän teki paluun Suomeen ja lähti rakentamaan suomalaista huippujoukkuetta. Riski osoittautui loistavaksi, kun ENCE on yksi maailman parhaista joukkueista ja pääsi Major-turnauksen finaaliin.

 ESL One: Katowice 2015 -Major turnaus

2015 allu edusti ruotsalaista Ninjas in Pyjamas -organisaatiota. Legendaarinen NiP eteni finaaliin asti ja vastassa oli fnatic. Fnatic oli 2-1 parempi, mutta Aleksi “allu” Jalli pelasi upean finaalin ja oli tilastollisesti yksi parhaista pelaajista.

Samassa finaalissa nähtiin kiistelty laukaus. Kyseinen tilanne herätti todella paljon tunteita. Tilanteessa näytti, että allu ampui Olof “olofmeister” Kajbjer Gustafssonin, mutta hän ei kuollut. Fnatic päätyi voittamaan kyseisen kartan.

Saako Red Bull -energiajuomaa juoda?

Myös tämä muisto perustuu Katowicen turnaukseen. Silloin ihmiset saivat kuunnella pelaajien puhetta Teamspeakissa. Allu räjäytti internetin kysymyksellään TSM vastaan.

Onko Red Bull -energiajuomat varattu mainostarkoituksiin vai saako niitä juoda?

“God Allu” ja “Prophet Duncan”?

Analyytikko Duncan “Thorin” Shields ja Allu juttelivat Faceitin turnauksessa DreamHack Wintereilla Ruotsissa. Allu suositteli Thorinille, että NiP voittaa Team Envyn. Duncan ei uskonut Jallia ja myöhemmin Ninjas in Pyjamas voitti ottelun.

Taneli heitti väärän savun

Assembly Winter 2015 -turnauksessa allu antoi Ylelle legendaarisen haastattelun. Hän kertoi miten ottelu eteni ja sanoi Tanelin (Taneli “diSTURBED” Veikkola) heittäneen väärän savun. Tämä aiheutti suomalaisissa hilpeän reaktion.

Dust2 on allun kartta

ESL One Cologne 2018 oli ENCElle iso turnaus. Joukkue voitti aluksi NiP:in ja mousesportsin. Ottelussa Natus Vincerea vastaan allu otti huikeat 32 tappoa ensimmäisessä kartassa ja pelasti joukkueen. ENCE oli lähellä voittaa koko otteluparin, mutta NaVi teki comebackin Dustin jälkeen.

 

Lue myös:

VIDEO: Upea esittelyvideo nuoresta FIFA-tähdestä – voitti taas turnauksen

 

NORDICBET – JÄÄKIEKON MM-KISAT 2019

NÄET NYT KAIKKI 64 MM-OTTELUA ILMAISEKSI!

Jaa