HAVUn tuhkimotarina päättyi juuri ennen finaalia - pääsi mukaan takaoven kautta | Urheiluvedot.com

HAVUn tuhkimotarina päättyi juuri ennen finaalia – pääsi mukaan takaoven kautta

HAVUn tuhkimotarina päättyi juuri ennen finaalia Flashpointin miljoonaliigassa ja joukkue tienasi 100,000 dollaria.

Moni kuvaili ENCEn matkaa Majoreilla tuhkimotarinaksi, mutta jos miettii HAVUn matkaa Yhdysvalloissa, niin samaa voi käyttää myös heihin. Joukkue hävisi nettikarsinnoissa eikä jatkopaikkaa avautunut. Organisaatiolla kävi kuitenkin onni: CS-joukkue SKADE joutui perumaan osallistumisen karsintoihin viisumiongelman takia ja HAVU sai peruutuspaikan karsintoihin.

Yhdysvalloissa LAN-karsinnoissa HAVU voitti B-lohkon, mutta hävisi jatkopeleissä BIG Clanille ja matka päättyi siihen. Joukkueen piti palata takaisin Suomeen pettyneenä.

Suomalaisten onni ei ollut loppunut, sillä kahden epäonnistumisen jälkeen tie liigaan avautui kuitenkin. Flashpoint ei saanut tarpeeksi perustajajoukkueita mukaan ja suomalaisten piti kiirehtiä Yhdysvaltoihin. Muutama päivä sen jälkeen kun HAVU pääsi Los Angelesiin, niin koronakriisin takia Yhdysvaltain presidentti Donald Trump laittoi rajat kiinni.

HAVUn piti tehdä päätös, että jääkö joukkue Yhdysvaltoihin vai luovuttaa liigapaikan. Suomalaiset näkivät liigan potentiaalin ja jäivät pelitaloihin asumaan.

– Tilanne alkoi elää, ja harjoittelukäyttöön tarkoitetut tietokoneet tuotiin asunnoille. Sitten liiga ilmoittikin, että loput ottelut pelataan netin välityksellä asunnoilta, joten nyt vietämme lähes kaiken aikamme neljän seinän sisällä, HAVUn valmentaja Taneli “diSTURBED” Veikkola kommentoi Ylen haastattelussa.

 

Jättipotti oli lähellä

Suomalaiset lähtivät liigaan paineettomasti tiedustaen, että joukkue voi voittaa kenet vaan, mutta myös hävitä kenelle vaan. Olli “sLowi” Pitkänen nosti tasoaan ja oli yksi Flashpointin parhaista pelaajista. Pitkäsen suoritukset yhdistettynä HAVUn taktiseen pelaamiseen toivat menestystä.

Tiimi näytti kaikille, että osaamista löytyy. Voittoja irtosi ja HAVU löytyi kahden alkuvaiheen jälkeen sijalta kolme 125 pisteellä.

Jatkopelit alkoivat vauhdikkaasti, kun heikentynyt Chaos Esports Club tyrmättiin 2-0. Seuraavassa ottelussa tiukan taistelun jälkeen MIBR vei 2-1 voiton ja suomalaiset suuntasivat kaavion alempaan versioon.

Alemmassa kaaviossa matka jatkui voitokkaasti, kun Gen.G Esports jäi 2-1 jalkoihin ja Cloud9 voitettiin 2-0.

Ratkaisevassa ottelussa HAVU kohtasi tutut tanskalaiset ja jättipotti oli todella lähellä. Voitolla suomalaiset olisivat päässeet pelaamaan 500,000 dollarin päävoitosta. Häviöstä joukkue olisi saanut 250,000 dollaria.

MAD Lions oli lopulta 2-0 parempi. Ensimmäisessä kartassa pelattiin täydet 30 kierrosta ja tanskalaiset voittivat 16-14. Miragessa HAVU ei saanut peliä pyörimään ja edessä oli 2-0 tappio.

HAVUn tuhkimotarina päättyi juuri ennen finaalia, mutta joukkue sai paljon kokemusta ja 100,000 dollaria lämmittää varmasti mieltä.

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord