Tältä näytti suomalaisten paluupäivä: xseveN loisti ja Aleksib otti voiton | Urheiluvedot.com

Tältä näytti suomalaisten paluupäivä: xseveN loisti ja Aleksib otti voiton

Tältä näytti suomalaisten paluupäivä: Sami “xseveN” Laasanen onnistui HAVUn debyytissään ja Aleksi “Aleksib” Virolaisen OG sai DreamHackin turnaukseen hyvän alun.

ENCE palaa pelaajatauolta vasta ESL One Cologne 2020 -turnauksessa, mutta ENCEn kaksi entistä pelaajaa palasivat jo sunnuntaina.

 

OG palasi pelikentille ryminällä

Euroopan DreamHack Open Summer 2020 B-lohkon avausottelussa OG Esports kohtasi venäläisen Team Spiritin. Ensimmäiseksi kartaksi Spirit valitsi Dust2:n.

Ensimmäisellä puoliskolla Virolaisen johdolla OG dominoi ja puolustus piti, sillä Team Spirit sai hyökkäyksellä eli t-puolella vain kolme kierrosta. Venäläiset voittivat toisen pistoolikierroksen ja saivat pelistä kiinni, mutta 14-11 tilanteessa OG sai kaksi kierrosta ja voitti 16-11. Valdemar Bjørn Vangså oli ottelun paras ratingin perusteella, kun hän lopetti kartan 1.34 arvosanan kanssa. Valde sai 23 tappoa ja kuoli vain 16 kertaa. Myös suomalainen Aleksib onnistui 22 tapolla ja 19 kuolemalla.

Toisella kartalla suunnattiin OG:n valintaan eli Mirageen. Tunnetusti OG häviää usein oman valintansa ja myös nyt kävi niin.

Venäläinen Artem “iDISBALANCE” Egorov oli hyvässä vireessä ja kantoi joukkueensa voittoon yhdessä Nikolay “mir” Bityukovin kanssa.

Tiukan ensimmäisen puoliskon jälkeen (8-7) OG siirtyi puolustavalle osapuolelle ja silloin pelin kuva muuttui. OG Esports ei saanut pysäytettyä Spiritin hyökkäämistä vaikka joukkue kokeili agressiivista pelityyliä. Kartta päättyi 16-11 Spiritin hyväksi.

Kolmantena ja ratkaisevana karttana toimi Nuke.

Mateusz “mantuu” Wilczewski aloitti pistoolikierroksen hienoilla kahdella tapolla, mutta kierros karkasi venäläisten hyväksi. Team Spirit sai mukavan 3-0 johdon, mutta sitten Virolainen lopetti voittoputken kolmella tapolla. Kyseessä oli erittäin tärkeä kierrosvoitto, sillä OG Esports voitti kuusi kierrosta putkeen. 3-7 tilanteessa Spirit sai välissä yhden onnistumisen, mutta OG jatkoi sen jälkeen voittamista. Lopulta toiselle puoliskolle lähdettiin 5-10 OG:n johdossa.

Venäläiset eivät luovuttaneet ja laittoivat pelin jännäksi. Spirit pääsi 10-11 asti, mutta sitten OG sai hoidettua puuttuvat kierrokset ja voitti 12-16.

Sami “xseveN” Laasanen onnistui HAVUn debyytissä

Yksi isoista uutisista lähiaikoina oli se, että xseveN siirtyi ENCEn kokoonpanosta HAVUn leiriin. Debyytti tapahtui sunnuntaina päivällä Euroopan FunSpark ULTI 2020 -karsinnoissa ja vastassa oli x6tencen tanskalainen kokoonpano.

Nukeen lähdettiin HAVUn vahvalla 0-4 aloituksella. Tanskalaiset saivat otettua muutaman tärkeän t-puolen kierrosvoiton ja ensimmäinen puolisko päättyi 5-10. 6-9 oli todella lähellä, mutta Laasanen hoiti upeasti yksin tilanteen kolmea vastaan. Katso video tästä.

Myös toisella puoliskolla x6tence voitti viisi kierrosta ja pääsi kymmeneen, mutta HAVU teki tarvittavan ja voitti 10-16.

xseveN sai debyytissään voiton lisäksi 18 tappoa ja kuoli 10 kertaa. Lasse “ZOREE” Uronen ja Joonas “doto” Forss pelasivat loistavan ottelun.

 

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa