Lotus-pomo fiilisteli Kimin heittoa ja voittoa vuodelta 2012 ja kertoi edelleen menevänsä kananlihalle.

C More: Lotus-pomo fiilisteli Kimin heittoa “Jättäkää minut rauhaan, tiedän mitä teen”

Lotus-pomo fiilisteli Kimin melkoisen legendaariseksi muodostunutta heittoa “Jättäkää minut rauhaan, tiedän mitä teen” C Moren haastattelussa.

Elettiin marraskuut ja vuotta 2012. Meneillään oli Abu Dhabin GP, kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailu.

Kimi Räikkönen oli palannut kyseiseksi kaudeksi Formula 1:iin kahden vuoden tauon jälkeen ja samat sanat pätivät pitkään sivussa F1-radoilta olleeseen Lotukseen tallina.

Lewis Hamilton johti McLarenillaan tuota kilpailua, mutta joutui keskeyttämään. Räikkönen nousi brittikuljettajan keskeytyksen seurauksena piikkipaikalle, mutta voitto ei ollut vielä plakkarissa. Takana vaani nimittäin Ferrarin ohjaimissa tuolloin ollut Fernando Alonso.

Kisa oli huippujännittävä ja se piti sisällään myös Räikkösen unohtumattoman lausahduksen. Suomalaiskuljettaja ei nimittäin arvostanut radioliikennettä Lotuksen suunnalta ja totesi tiimiradioon “jättäkää minut rauhaan, tiedän mitä teen”.

Ja niin Kimi myös tiesi, sillä hän ajoi kilpailun voittoon, päihittäen Alonson 0,8 sekunnin erolla.

Silloinen Lotuksen tallipäällikkö ja nykyisin Ranskan GP:n toimitusjohtajana työskentelevä Éric Boullier paljasti C Moren Urheilusuora-ohjelmassa ihonsa menevän edelleen kananlihalle, kun hän palaa tuohon hetkeen.

– Siitä on tullut kuuluisa lausahdus. Ihoni menee yhä kananlihalle. Se oli ensimmäinen voitto Lotukselle ja minulle F1:ssä. Kimin kanssa työskentely oli uskomaton kokemus; hän on maailmanmestari.

Mikäli meneillään oleva koronaviruspandemia ei peruuta koko F1-kautta 2020, tulee Räikkösestä aivan lähitulevaisuudessa kolmella eri vuosikymmenellä F1-sarjassa ajanut kuljettaja; itse asiassa se neljäkään vuosikymmentä ei kovin kaukana ole, sillä Räikkönen aloitti uransa Sauberilla vuonna 2001.

Tässä vielä kyseisen kisan parhaat palat:

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa