F1-kuljettajamarkkinat käyvät kuumina ja ovat tuskin rauhoittumassa aivan hetkeen.

F1-kuljettajamarkkinat käyvät kierroksilla – Bottas, Vettel, Russell…

F1-kuljettajamarkkinat käyvät edelleen kierroksilla, sillä paikkoja on tarjolla vähän ja markkinoilla on samaan aikaan isoja nimiä.

Viime viikko oli todella vilkas Formula 1 -kuljettajamarkkinoilla.

Kaikki sai alkunsa Sebastian Vettelin ja Ferrarin päätöksestä lähteä eri teille. Tämän jälkeen kuultiin Carlos Sainz Juniorin siirrosta McLarenilta Ferrarille sekä Daniel Ricciardon päätöksestä vaihtaa Renault McLareniin.

Koska Lewis Hamiltonin jatkoa Mercedeksellä voidaan pitää satavarmana asiana, tarjolla on aidosti vain kaksi houkuttelevaa penkkiä F1-kaudelle 2021: Mercedeksen ja Renaultin.

Tällä hetkellä tuota Mercedeksen toista kuljettajan paikkaa pitää hallussaan Valtteri Bottas, mutta hänen sopimuksensa on katkolla heinäkuussa käynnistyvän kauden jälkeen. Luonnollisesti suomalainen haluaisi jatkaa Mercedeksellä, mutta riittääkö Bottaksella pokkaa odotella nykyisen tallinsa ratkaisun kanssa riittävän pitkään? Päätöstä Mercedeksen kauden 2021 toisesta kuljettajavalinnasta, kun ei ole luvassa tällä tietoa lähiaikoina. Jos Bottas jää odottamaan ratkaisua, sulkeutuvat häneltä suurella todennäköisyydellä muut houkuttelevat ovet eli Renaultin ovi.

Niinpä eilen F1-maailmasta kantautunutta huhua Bottaksen ja Renaultin välisistä neuvotteluista ei tarvitse pitää minään kovinkaan suurena yllätyksenä, sillä vaikka Hamilton tiettävästi haluaisikin pitää Bottaksen tallikaverinaan myös pian käynnistyvän kauden jälkeen, paine omistajatahon puolelta on kova saksalais- ja brittivaihtoehtojen suuntaan.

Luonnollisesti saksalaisvaihtoehdon kohdalla kyseeseen tulisi Vettel ja itse asiassa Mercedeksen omistavan Daimlerin onkin kerrottu painostavan voimakkaasti Toto Wolffia ja kumppaneita valitsemaan Vettelin Hamiltonin tallikaveriksi. Wolff on myös joissain määrin ilmaissut olevansa kiinnostunut Vettelistä, mutta samaan aikaan kysymys kuuluu: haluaako Hamilton Vetteliä tallikaverikseen?

Päätösvalta on loppujen lopuksi Wolffin käsissä ja itse asiassa hän saattaa jättää sekä Bottaksen että Vettelin nuolemaan näppejään. Italiankielinen Motorsport nimittäin uutisoi, että Bottaksen paikan Mercedeksellä ottaisi kaudella 2021 nykyinen Williams-kuljettaja George Russell.

Ja sitten ilmassa on tietenkin edelleen Fernando Alonso -kortti.

Useat F1-sisäpiiriläiset ovat pitäneet sarjasta jo eläkkeelle siirtynyttä espanjalaiskonkaria lähes satavarmana Ricciardon korvaajana Renaultilla. Mikäli Alonson paluu toteutuisi ja Russell nousisi Hamiltonin tallikaveriksi Mercedekselle, Bottas ja Vettel jäisivät ilman aidosti kilpailukykyisiä vaihtoehtoja – ellei sitten Renault jostain ihmeen syystä laittaisi Esteban Oconia vaihtoon.

Edellä mainitussa skenaariossa Vettel siirtyisi mitä todennäköisimmin eläkkeelle – hänen, kun ylipäätään uskotaan pitävän vaihtoehtoinaan Mercedestä ja eläkkeelle siirtymistä – ja Bottaksen kohdalla vaihtoehdoiksi jäisivät mahdollisesti Racing Point eli tiettävästi nimensä Aston Martin Racingiksi vaihtava Lawrence Strollin omistama talli, Alfa Romeo, Williams ja Haas. Kaikkein houkuttelevin vaihtoehto näistä olisi Aston Martin, mutta toisaalta tallilla on Sergio Perezin kanssa aina vuoteen 2022 ulottuva sopimus ja toinen paikka menee Lance Strollille ellei hänen isänsä löydä jotain parempaa vaihtoehtoa.

Tietenkin joku voisi puhua Bottaksen kohdalla myös Red Bullista ja Alpha Taurista, mutta näiden tallien paikat miehitetään Red Bullin oman kuljettaohjelman kavereilla.

Tässä vielä F1-sopimustilanne:

Mercedes

Valtteri Bottas (2020)
Lewis Hamilton (2020)

Ferrari

Charles Leclerc (2024)
Sebastian Vettel (2020)

*Carlos Sainz Jr. (2023) ottaa Vettelin paikan kaudella 2021

Red Bull

Max Verstappen (2023)
Alexander Albon (2020)

McLaren

Lando Norris (2022)
Carlos Sainz Jr. (2020)

*Daniel Ricciardo (2023) ottaa Sainzin paikan kaudella 20201

Renault

Esteban Ocon (2020)
Daniel Ricciardo (2020)

*Daniel Ricciardo lähtee tallista kauden päätteeksi

Alpha Tauri

Pierre Gasly (2020)
Daniil Kvyat (2020)

Racing Point

Sergio Perez (2022)
Lance Stroll (2020)

Alfa Romeo

Antonio Giovinazzi (2020)
Kimi Räikkönen (2020)

Haas

Romain Grosjean (2020)
Kevin Magnussen (2020)

Williams

Nicholas Latifi (2020)
George Russell (2020)

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa