Koronaviruksella hurjat vaikutukset Formula 1 -sarjaan: eivät koske pelkästään kautta 2020, vaan myös tulevia kausia.

Formula 1: Koronaviruksella hurjat vaikutukset – jättimäisiä muutoksia!

Koronaviruksella on hurjat vaikutukset paitsi kuluvaan Formula 1 -kauteen, myös pitkälle tulevaisuuteen ja moni asia menee uusiksi.

Formula 1:en kesätauko pidetään nyt ja kausi on tauolla sekä maaliskuun että myös huhtikuun ajan. Samalla tämä tarkoittaa sitä, että valtaosa väliinjäävistä kisoista tullaan ajamaan myöhempänä ajankohtana.

Formula 1 -sarja, FIA ja kaikki kymmenen MM-sarjassa mukana olevaa tiimiä suostuivat tähän yksimielisesti,

– Tapaamisessa saatiin täysi tuki mahdollisimman monen kisan järjestämiselle myöhempänä ajankohtana – sitten, kun se on turvallista. Formula 1 ja FIA tulevat nyt rakentamaan uuden kalenterin tälle kaudelle ja tulee konsultoimaan talleja asian suhteen.

– Mutta kuten tapaamisessa sovittua, uusitun kalenterin lyöminen lukkoon ei vaadi tallien virallista vahvistusta. Tämä antaa meille riittävästi joustavuutta neuvotella kisojen järjestäjien kanssa.

Radikaalit muutokset F1-kalenteriin eivät jääneet pelkästään kuluvaan kauteen, vaan vaikutukset ulottuvat peräti kahden vuoden päähän.

– Kuten FIA tiedotti, pääsimme yksimieliseen sopuun siitä, että ensi vuodelle suunnitellut sääntömuutokset astuvat voimaan vasta kaudella 2022 – ei siis vuoden päästä, kuten normaaleissa olosuhteissa olisi ollut tilanne.

– Koska tämä on luonut taloudellisesti räjähdysherkän tilanteen, olemme päättäneet, että tallit käyttävät vuoden 2021 autoissaan vuoden 2020 koria ja itse asiassa uusien osien “jäädyttämisestä” keskustellaan myöhemmin. Sen sijaan taloudelliset sääntelyt toteutetaan suunnitellun mukaan vuodelle 2021.

F1-kausi 2020 käynnistyy aikaisintaan kesäkuussa, sillä toistaiseksi kauden seitsemän ensimmäistä kilpailua on siirretty/peruttu. Tässä kohtaa onkin epäselvää, montako näistä kisoista tullaan ajamaan myöhemmässä vaiheessa kautta.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa