Formula 1:iin tulee palkkakatto kaudelle 2023: Lewis Hamiltonin jatkosopimus täytyy kiirehtiä maaliin ennen palkkakaton virallistamista.

Formula 1:iin tulee palkkakatto – Hamiltonille tulee kiire jättipalkan suhteen!

Formula 1:iin tulee palkkakatto, kaikkien tallien hyväksyttyä ehdotuksen, ja se tarkoittaa sitä, että Lewis Hamiltonille tulee kiire jättipalkan suhteen.

Lewis Hamiltonin on jo jonkin aikaa uskottu allekirjoittavan Mercedeksen kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen, jonka on määrä taata hänelle huima 44,3 miljoonan euron vuosipalkka.

Kaikkien aikojen eniten Formula 1 -kisoja voittaneeksi kuljettajaksi menneenä viikonloppuna Portugalissa nousseen brittikuljettajan jatkosopimuksen syntymistä on pidetty käytännössä ottaen vain ajan kysymyksenä, mutta nyt matkassa saattaa olla yksi mutka: jokainen F1-talli hyväksyi kokouksessa 24,3 miljoonan euron palkkakaton, joka tulee voimaan kaudelle 2023.

Erikoista palkkakatosta päätettäessä oli se, että myös Mercedes kannatti sitä täysin yksimieliseen tulokseen johtaneessa äänestyksessä.

Palkkakatosta ei olla kokouksesta huolimatta päätetty kuitenkaan vielä virallisesti, joten Hamiltonilla on vielä aikaa pitää huoli siitä, että hän saa jokaiselta kolmelta sopimusvuodeltaan samaisen 44,3 miljoonan euron palkan – olettaen, että hän allekirjoittaa nykyisen tallinsa kanssa nimenomaan kolmivuotisen jatkosopimuksen.

Brittilähteiden mukaan siitä ei ole täyttä varmuutta, saavatko F1-kuljettajat sopimuksensa mukaiset palkat myös kauden 2023 osalta, mikäli heidän vuosipalkkansa ylittää palkkakaton ylärajan, mutta kaiken järjen mukaan saavat, mikäli sopimus on allekirjoitettu ennen palkkakaton virallistamista.

Kiire Hamiltonilla saattaa kuitenkin tulla, sillä palkkakaton virallistaminen saattaa tapahtua milloin tahansa; toki saattaa olla, että 35-vuotiaan brittikuljettajan sopimus on enää allekirjoituksia vaille valmis ja siksi myös Mercedes oli valmis äänestämään palkkakaton puolesta.

Hamilton on nykysopimuksellaankin Formula 1:en palkkakuningas 38,73 miljoonan euron vuosituloillaan. Hän jakaa piikkipaikan ensi kaudeksi Aston Martinille siirtyvän Sebastian Vettelin kanssa, joskin saksalaisen palkka putoaa uudessa tallissa “vain” 14,43 miljoonaan euroon.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa