Kimi Räikkösen F1-uran jatko auki, mutta antoiko hän mahdollisesti vihiä uransa jatkumisesta myös kaudella 2021?

Kimi Räikkösen F1-uran jatko auki – “Formula 1 on harrastus minulle”

Kimi Räikkösen F1-uran jatko auki: F1-sirkuksen vanhin kuljettaja saattoi antaa vihiä kiinnostuksestaan jatkaa myös Formula 1 -kaudella 2021.

Alfa Romeolle eli niin sanotusti kotiin kuluvaksi kaudeksi palanneelle Kimi Räikköselle Formula 1 ei ole enää niin vakava juttu kuin se oli joskus aiemmin, isoja talleja edustaessa.

Palo menestyä on kuitenkin edelleen tallella ja on päivänselvää, että Alfa Romeon voimakkaasti kuluvan kauden aikana laskenut käyrä on ollut pettymys 40-vuotiaalle Räikköselle. Häntä ei juurikaan lämmittänyt Yhdysvaltain GP:n 11. sija.

– Jos katsotaan monia aiempia kisoja, olin eittämättä vahvempi kuin pitkään aikaan, mutta 11. sija ei anna sinulle mitään, joten sitä voisi ihan yhtä hyvin olla viimeinen, Räikkönen toteaa Autosportille.

– Sillä ei ole mitään merkitystä, joten siksi se on pettymys. Toki kisassa oli paljon positiivista, mutta lopputulos on silti sama.

Räikkönen sai Teksasin kisaan suorastaan lentävän lähdön, kun hän ohitti peräti viisi edeltään startannutta kuljettajaa (katso video täältä), mutta auton nopeus ei yksinkertaisesti riittänyt pitämään heitä takana.

– Ensimmäinen kierrokseni oli ihan ok, mutta ei minulla ollut riittävästi nopeutta pitää heitä takana. Meiltä uupuu yleisesti ottaen nopeutta tällä hetkellä ja siksi meidän täytyy käyttää enemmän renkaita roikkuaksemme mukana. Sitä kautta renkaat taas kuluvat nopeammin loppuun ja joudumme tulla aiemmin varikolle. Ja sitten se vain kertaantuu kisan aikana ja maksaa meille.

– Nyt sentään pystyimme jo olemaan mukana taistelussa (pistesijoista), mutta olihan se pettymys tulla maaliin 11:ntenä.

Suomalaiskonkarin sopimus kattaa vielä tulevan kauden. Räikkönen ei ole vielä päättänyt, jatkuuko hänen F1-uransa sitä pidempään, mutta ainakin hän otti kovasti kantaa F1-kaudella 2021 tuleviin sääntömuutoksiin. Autoista tulee kierrosta kohden noin 3-4 sekuntia hitaampia ja sitä kautta ohittamisesta on määrä tulla helpompaa.

– Ei sillä ole merkitystä, jos autot ovat sekunnin tai kolme sekuntia hitaampia. Jos show on hyvä, kukaan ei huomaa sitä, Räikkönen toteaa puolestaan La Gazzetta dello Sportille.

Räikkönen myönsi samalla, ettei ota ajamista enää niin tosissaan ja nauttii mukavuustekijöistä, kuten siitä, että Alfa Romeon tehdas on hyvin lähellä hänen Sveitsin kotiaan.

– Formula 1 on nykyisin enemmänkin harrastus minulle ja nautin siitä. Tiimin lähellä asuminen on tärkeää, mutta totta kai annan radalla aina kaikkeni, Räikkönen viittaa kintaalla sille, että mukavuustekijät vaikuttaisivat hänen kilpailutahtoonsa.

Räikkönen on F1-sarjan historiassa kolmanneksi eniten F1-osakilpailuja ajanut kuljettaja. Tällä hetkellä kisoja on tilillä 310 ja edellä ovat enää Rubens Barrichello (322) ja Fernando Alonso (311), jotka molemmat hän tulee ilman mitään ihmeitä ohittamaan nykyisen sopimuksensa aikana, nousten tilastossa kaikkien aikojen ykköseksi.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa