Lewis Hamilton haluaa pitkän jatkosopimuksen ja sen mukana täysin poskettoman palkkakuitin.

Lewis Hamilton haluaa pitkän sopimuksen – päiväpalkka 149 000 euroa?!

Brittikuljettaja Lewis Hamilton on aiemmin vihjaillut jopa lopettamisella, mutta nyt hän haluaa italialaislähteiden mukaan pitkän jatkosopimuksen.

Kuusinkertaisen maailmanmestarin, Lewis Hamiltonin, nykyinen sopimuksen Mercedeksen kanssa on katkolla tulevan kauden jälkeen.

Hamiltonin on huhuiltu mahdollisesti pohtivansa uransa päättämistä tai siirtoa Ferrarille ja esimerkiksi Mercedes-pomo Toto Wolff on Hamiltonista puhuessaan myöntänyt Maranellon Punaisen Orin ohjastamisen olevan jokaisen F1-kuljettajan unelma.

Juuri nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että Hamiltonin ura tulee jatkumaan, tutussa ympäristössä ja vielä todella pitkään, joskin se vaatii Mercedekseltä melkoisen rahakirstun avaamista.

Italialaislehti Corriere dello Sport tietää nimittäin kertoa, että Hamilton on pyytänyt Mercedekseltä nelivuotista jatkosopimusta ja peräti 54,4 miljoonan euron vuosipalkkaa.

Sportbible-sivusto päätti pilkkoa tuon vuosipalkan pienempiin osiin, avatakseen paremmin, mitä tuollainen summa todella tarkoittaa, ja nämä numerot ovat täysin käsittämättömiä:

  • Vuosipalkka: 54,4 miljoonaa euroa
  • Kuukausipalkka: 4,49 miljoonaa euroa
  • Päiväpalkka: 149 000 euroa
  • Tuntipalkka: 6 206 euroa
  • Minuuttipalkka: 104 euroa
  • Sekuntipalkka: 1,77 euroa

Mikäli Mercedes suostuu Hamiltonin vaatimuksiin, on sillä myös huhujen mukaan kovat vaatimukset: brittitalli haluaa Hamiltonin ajavan F1-uransa loppuun saakka Mercedeksellä ja jatkavan Mercedeksen lähettiläänä sen jälkeen, kun hän päättää oman ajouransa.

Mikäli Hamilton lopettaisi tulevan kauden jälkeen tai vaihtaisi maisemaa, parantaisi se Valtteri Bottaksen tilannetta huomattavasti Mercedeksellä, mutta juuri nyt on helppo todeta, ettei ainakaan lopettaminen ole Hamiltonille vaihtoehto.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Yksinoikeudella Urheiluvedoilta: 110 % bonus 200€ asti + 5€ ilman talletusta!

Jaa