Lewis Hamilton lyttäsi muut F1-kuskit, jotka ovat olleet tyystin hiljaa George Floydin kuolemaan johtaneiden tapahtumien jälkeen.

Lewis Hamilton lyttäsi muut F1-kuskit – vaatii kannanottoa rasismiin!

Lewis Hamilton lyttäsi muut F1-kuskit, sillä he ovat olleet brittikuljettajan mukaan hiljaa, eivätkä ole tuominneet George Floydin kuolemaan johtaneita tapahtumia.

Yhdysvallat on kohissut viime päivät tummaihoisen George Floydin kuolemasta, joka oli seurausta poliisiväkivallasta: konstaapeli Derek Chauvin painoi polvellaan maassa vatsallaan ja käsiraudoissa ollutta Floydia niskasta niin pitkään, että tämä menetti henkensä tilanteessa, eikä kukaan muukaan paikalla ollut poliisi puuttunut tilanteeseen.

Tämän seurauksena ympäri Yhdysvaltoja on nähty valtavia ja väkivaltaisia mielenosoituksia. Samaan aikaan myös lukuisat urheilumaailman henkilöt ovat reagoineet tapahtuneeseen ja tuominneet poliisin toiminnan – kyseessä, kun ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun tummaihoinen ihminen kuolee ilmaan minkäänlaisia perusteita pidätyksen yhteydessä; tietenkään koskaan pidätyksen ei tulisi johtaa kuolemaan.

Yksi äänekkäimmistä urheilijoista tapahtuneen suhteen on ollut Formula 1:en kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton, joka nyt tuomitsee Instagram-tilillään kollegoidensa ja muun F1-maailman hiljaisuuden tapahtuman tiimoilta.

– Minä näen teidät, jotka olette suurimpia tähtiä ja pysyttelette hiljaa keskellä tällaista vääryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta. En ole kuullut inahdustakaan minun alaltani, joka on valkoihoisten dominoima urheilulaji. Olen yksi ainoista värillisistä ihmisistä (lajissani) ja siksi seison asian kanssa yksin.

– Olisin odottanut, että viimeistään tähän mennessä olisitte nähneet, miksi näin tapahtuu ja sanoneet jotain, mutta teistä ei ole seisomaan meidän rinnalla. Mutta tietäkää, että näen keitä te olette ja näen teidät.

San Jose Sharksia edustava jääkiekkoilija Evander Kane pyysi puolestaan Sidney Crosbyn ja Tom Bradyn kaltaisia supertähtiä avaamaan suunsa.

– Tom Bradyn ja Sidney Crosbyn kaltaisten henkilöiden on aika nousta esille ja kertoa, mikä on oikein ja tässä tapauksessa äärimmäisen väärin. Vain siten saamme aidosti sen vaadittavan muutoksen aikaan – etenkin, kun puhutaan systemaattisesta rasismista, Kane vaati ESPN:n haastattelussa.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa