Valtteri Bottas olisi megastara ilman Hamiltonia, näkee Martin Brundle.

Martin Brundle: “Valtteri Bottas olisi megastara ilman Hamiltonia”

F1-asiantuntija ja ex-F1-kuljettaja Martin Brundle sanoo, että Valtteri Bottas olisi megastara ilman Lewis Hamiltonia, joka varastaa kaikki otsikot.

Lewis Hamilton ajoi jälleen äärimmäisen vakuuttavaan voittoon, kun F1 vieraili viime viikonloppuna Portugalissa. Hän jätti tallikaverinsa Valtteri Bottaksen yli 25 sekunnin päähän ja sen myötä suomalaiskuljettaja sai ympärilleen jälleen valtaisan kritiikkivyöryn.

Skyn asiantuntijana toimiva ex-F1-kuljettaja Martin Brundle ei kuitenkaan liittynyt tähän joukkoon, jotka ovat suorastaan lynkanneet Bottaksen Portugalin jälkeen.

– Valtteri Bottas olisi megastara, mikäli Lewis Hamilton ei olisi läsnä, mutta sen sijaan hän joutuu ottamaan koko ajan vastaan kysymyksiä siitä, mikä meni vikaan.

– Koen oloni epämukavaksi haastatellessani ja katsoessani häntä silmiin heti kisan jälkeen: näen siellä sekoituksen katoavasta adrenaliinista ja pettymyksestä, hänen yrittäessään löytää oikeita sanoja juhliessaan jälleen yhtä podium-sijoitusta – samalla, kun tallikaveri on jälleen kerran lyönyt hänet armottomasti.

Brundle pohti myös Bottaksen jatkoa Mercedeksellä.

– Jos sinun täytyy taistella Lewisiä vastaan, miksi sitten ei yhtä nopeassa autossa, mutta jos Lewis tekee usean vuoden mittaisen jatkosopimuksen, siinä tapauksessa Valtterin on väistämättä katseltava muualle oman itsetuntonsa ja motivaationsa vuoksi.

F1-kautta on nyt ajettuna 12 osakilpailun verran ja jäljellä on vielä viisi osakilpailua. Mestaruus on kuitenkin jo lähes satavarmasti Hamiltonin, jälleen kerran, sillä hän on repinyt Bottakseen jo massiivisen 77 pisteen kaulan. Bottas on kuljettajien MM-sarjassa toisena, 17 pistettä Red Bullin Max Verstappenia edellä.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa