Kimin ura ohi Formula 1:en osalta? Bernie Ecclestone pitää F1-kauden 2020 peruuntumista koronaviruspandemian vuoksi hyvin todennäköisenä.

Onko Kimin F1-ura ohi? Bernie Ecclestone uskoo koko kauden peruuntuvan

Onko Kimin ura Formula 1:ssä ohi? Näin saattaa olla, mikäli F1:en entisen pomon, Bernie Ecclestonen, näkemyksiin on luottaminen.

F1-kauden 2020 oli määrä käynnistyä 15. maaliskuuta ohjelmassa olleella Australian GP:llä.

Saattaa olla, että Australian viikonloppu oltaisiin ajettu läpi, ellei McLaren-tallin työntekijällä olisi todettu koronavirustartuntaa paikan päällä.

Jo avausviikonlopun aikana tiedossa oli se, että Kiinan GP:tä ei tulla ajamaan ohjelman mukaisesti 19. huhtikuuta, mutta sen jälkeen on tapahtunut todella paljon: kauden kahdeksan ensimmäistä GP:tä on jouduttu joko siirtämään tai perumaan ja kesäkuun 14. päivän Kanadan GP kokee mitä todennäköisimmin saman kohtalon.

Alpha Tauri -tallin pomo Franz Tost paljasti F1-insider.com:n haastattelussa lisää huolestuttavia uutisia.

– Kukaan ei osaa sanoa, milloin kausi alkaa, mutta aikaisintaan heinäkuussa.

Mikäli Tostin puheet pitävät paikkansa, kauden kymmenen ensimmäistä osakilpailua siirrettäisiin ja/tai peruttaisiin, ja kausi pääsisi käynnistymään vasta 5. heinäkuuta, Itävallan GP:llä.

Vielä hetki sitten F1-pomo Chase Carey haaveili, että kauden 22 osakilpailusta vain neljä jäisi kokonaan ajamatta, mutta aiemmin tällä viikolla hänen kerrottiin pudottaneen tavoitteensa vain 15 kilpailuun. Pahimmassa tapauksessa kautta ei päästä aloittamaan vielä heinäkuussakaan, mikä asettaisi varmasti koko F1-kauden 2020 kohtalon vaakalaudalle.

Entinen F1-pomo Bernie Ecclestone varoitteleekin jo koko kauden peruuntumisesta ja hän pitää varmana asiana, ettei Britannian GP:tä, joka on määrä ajaa 19. heinäkuuta, tulla ajamaan.

– Mitä tekisin nyt tässä tilanteessa? Minä luulen, että joutuisin lopettamaan keskustelut kaikkien osakilpailujen osalta, Ecclestone kertoo Reutersin haastattelussa.

– Ei tässä tilanteessa ole kuin yksi turvallinen ratkaisu, jonka tekemällä kukaan ei alkaisi tehdä mitään hölmöjä järjestelyitä, jotka saattaisivat joka tapauksessa jäädä toteutumatta.

Ecclestone myöntää, että tällainen ratkaisu olisi dramaattinen, mutta hänen mielestään ainoa tarjolla oleva lopputulema.

– Niin tehtiin myös jalkapallon EM-kisojen ja olympialaisten kohdalla. Onhan tämä valitettavaa, mutta totuutta ei pääse pakoon.

Parhaillaan Brasiliassa omatoimisesti eristyksissä oleva 89-vuotias Ecclestone pitää 15-18 osakilpailun toteutumista mahdottomana ajatuksena.

– Olisin äärimmäisen yllättynyt, mikäli he pystyisivät siihen. Toki toivon yli kaiken, että he pystyvät siihen ja yksi vaihtoehto olisi ajaa kauden kolme tai neljä viimeistää kisaa ensi vuoden puolella. Ongelmana on kuitenkin se, että missä ne pystyttäisiin ajamaan, mihin talleilla olisi mahdollisuus lähteä ja ketkä kisajärjestäjät olisivat valmiita järjestämään kisoja.

– Kaikkein suurin ongelma olisi löytää halukkaat kisajärjestäjät.

Mikäli F1-kausi 2020 jää kokonaan ajamatta, saattaa se tarkoittaa sitä, että Kimi Räikkönen on ajanut uransa viimeisen F1-kisansa, sillä hänen sopimuksensa on katkolla kauden 2020 jälkeen ja hän täyttää lokakuussa jo 41 vuotta.

Samalla se tarkoittaisi sitä, että varmalta näyttänyt saavutus kaikkien aikojen eniten kilpailuja ajaneena kuskina jäisi saavuttamatta ja se jäisi edelleen Rubens Barrichellon haltuun. Räikkönen tarvitsee Barrichellon ohittaakseen vähintään 12 osakilpailun kauden.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa