Palaako Kimi Räikkönen Ferrarille kolmannen kerran F1-urallaan? Povataan Sebastian Vettelin korvaajaksi kesken kauden.

Kimi Räikkönen Ferrarille kesken kauden? Sebastian Vettelin potentiaalinen korvaaja

Palaako Kimi Räikkönen Ferrarille kolmannen kerran F1-urallaan? Saksalaiskuljettaja Sebastian Vettelille povataan potkuja kesken kauden.

Kun F1-sarja käynnistyi koronaviruspandemian aiheuttaman viivästyksen jälkeen, ilmassa oli paljon kysymyksiä siitä, ketkä kuljettajat ovat todennäköisiä korvaajia eri talleissa, mikäli toinen kisakuljettajista joutuu jättäytymään sivuun tositoimista.

Ferrarin kohdalla lähestulkoon itsestäänselvänä nimenä pidettiin Alfa Romeon nuorta Antonio Giovinazzia, joka kuuluu italialaistallin kuljettajaohjelmaan, mutta nyt tuo asia ei ilmeisesti olekaan ihan niin selvää pässinlihaa. Ilmassa on ollut viime aikoina todella paljon puheita umpisurkean alkukauden ajaneen Sebastian Vettelin potkuista kesken kuluvan kauden ja Autobildin mukaan Ferrari olisi turvautumassa selvästi kokeneempiin vaihtoehtoihin.

Saksalaisjulkaisun mukaan ensimmäisinä niminä tyrkyllä Vettelin korvaajaksi ovat tällä kaudella kaksi kilpailua Racing Pointilla Sergio Perezin sairastumisen myötä ajanut Nico Hülkenberg sekä Alfa Romeolla lähinnä jämäsijoille sijoittunut Kimi Räikkönen.

Räikkönen olisi sinällään kaikkein luontaisin vaihtoehto Vettelin korvaajaksi, mikäli potkut toteutuvat, sillä hän on ajanut Ferrarilla vuosina 2007-09 ja 2014-18. Viimeisimmästä pestistä Ferrarin puikoissa ei siis ole todellakaan pitkä aika ja siten hänen olisi eittämättä kaikkein helpointa hypätä takaisin Maranellon punaisen orin ohjaksiin.

Vaikka Räikkönen ei ole kovinkaan kiinnostunut niistä kaikista kilpailujen ulkopuolisista PR-tehtävistä, joita Ferrarin kuljettajien tulee hoitaa, tänä vuonna tilanne on hyvin poikkeuksellinen koronaviruspandemian vuoksi ja siten edustustehtäviä on hyvin vähän. Lisäksi Alfa Romeo ei ole kyennyt kehittämään kuluvalle kaudelle kilpailukykyistä autoa ja Räikkönen on tuskin ollut järin innoissaan kamppailusta ynnä muiden sijojen osalta.

Mielenkiintoisen skenaarion tässä tarjoaa myös se, että Räikkösen F1-ura saattaa hyvinkin päättyä tämän kauden jälkeen ja yksi kaikkein potentiaalisimmista vaihtoehdoista suomalaiskonkarin korvaajaksi on juuri Hülkenberg. Koska saksalaiskuljettaja on tällä hetkellä vapailla markkinoilla, voisi Alfa Romeo palkata hänet loppukauden ajaksi kisakuljettajakseen, mikäli Räikkönen siirtyy Ferrarille.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa