Renault-pomo vihjaili Bottaksen nimellä: suomalaiskuski potentiaalinen vaihtoehto ranskalaistallin ohjaamoon.

Renault-pomo vihjaili Bottaksen nimellä – “Harva pystynyt haastaa Hamiltonin”

Renault-pomo vihjaili Valtteri Bottaksen nimellä, kommentoidessaan ranskalaistallin ensi kauden kuvioita: Bottaksen sopimus Mercedeksellä päättyy tähän kauteen.

Valtteri Bottaksen kaikki keskittyminen on tällä hetkellä tänä viikonloppuna käynnistyvässä F1-kaudessa ja maailmanmestaruuden voittamisessa. Mika Häkkinen kertoo Bottaksen olevan valmiimpi kuin koskaan ja samalla suomalaislegenda kyseenalaisti Lewis Hamiltonin tilanteen.

– Valtteri on ehdottomasti superkondiksessa – hän on valmistanut itsensä äärimmilleen sekä fyysisesti että henkisesti kauden alkuun. Hän esitti huikeita otteita testeissä pari kuukautta sitten, joten hän on todella hyvässä vireessä ja uskon, että hän tulee saavuttamaan uskomattomia tuloksia, Häkkinen totesi Laureus.com:n haastattelussa.

– Lewis jatkaa eittämättä loistavaa ajamistaan, mutta kun Valtteri on nostanut riman korkeammalle ja hän on parempi kuin koskaan aiemmin, onko Lewis tehnyt saman, koska aina on kyettävä parantamaan? Sinun on oltava jatkuvasti parempi ja se on tosi väsyttävää niin henkisesti kuin myös fyysisesti ja se vaatii kurinalaisuutta. Valtteri on valmis, mutta onko Lewis valmis?

Samaan aikaan, kun Bottaksen katseet ovat olennaisessa, hänen tiiminsä on satavarmasti käynyt neuvotteluita muiden tallien suuntaan, sillä suomalaiskuljettajan sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen. Bottas on yhdistetty muun muassa Red Bulliin, Racing Pointiin ja Renaultiin, jonka tallipäällikkö Cyril Abiteboul otti L’Equipen haastattelussa kantaa Bottakseen ja hänen mahdolliseen palkkaamiseen ensi kaudeksi.

– Talli tarvitsee kokeneen kuljettajan, joka on valmis kantamaan projektiamme korkealla motivaatiolla; haluamme kuljettajan, joka sitoutuu meihin.

– Valtteri Bottas on aiheuttanut Lewis Hamiltonille hieman vaikeuksia ja harva on pystynyt haastamaan Hamiltonin. Nico Rosberg voitti mestaruuden, mutta millä hinnalla? Hän lopetti heti sen jälkeen F1-uransa. Bottas ei ole voittanut Hamiltonia vielä, mutta hänellä on paljon enemmän annettavanaan ja hän haluaa näyttää.

Myös Ferrarilta lähtevä Sebastian Vettel on vaihtoehto, joskin Abiteboul näkee, että saksalainen saattaa olla tallille liian kallis kuljettaja.

– En aio puhua taloudellisista yksityiskohdista, joskin prioriteettimme on käyttää rahaa tallin infrastruktuuriin. Vettel on vapaa kuljettaja vuonna 2021, ja jos hän on erittäin motivoitunut jatkamaan uraansa, saatamme olla kiinnostuneita hänestä.

Vettelin ja Bottaksen ohella Renaultiin on yhdistetty myös Fernando Alonso, mutta Abiteboul vastasi jyrkästi “ei”, kun häneltä kysyttiin, onko kokenut espanjalainen vaihtoehto Daniel Ricciardon korvaajaksi. Renault on pohtinut myös oman kuljettajaohjelmansa nuoria kuljettajia Ricciardon korvaajiksi, mutta ongelmia aiheuttaa se, että alemman luokan sarjat käynnistyvät suurella todennäköisyydellä niin myöhään, etteivät nuoremmat kaverit ehdi hankkia Formula 1:iin vaadittavaa superlisenssiä.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa