Saako Kimi Räikkönen rikottua Rubens Barrichellon ennätystä vai nouseeko koronaviruspandemia ylitsepääsemättömäksi esteeksi?

Saako Kimi Räikkönen rikottua Rubens Barrichellon ennätystä?

Saako Kimi Räikkönen rikottua Rubens Barrichellon ennätystä vai jääkö F1-kaudella 2020 ajettavien osakilpailujen määrä liian alhaiseksi?

Vuosina 1993-2011 Formula 1:en MM-sarjassa ajanut Rubens Barrichello pitää ainakin vielä toistaiseksi hallussaan F1-ennätystä, mitä tulee kaikkien aikojen eniten osakilpailuita ajaneisiin kuljettajiin.

Barrichello oli Formula 1 -urallaan mukana 326 osakilpailussa.

Kimi Räikkösen on tiedetty ohittavan brasilialaiskuljettajan siitä lähtien, kun hän jätti Ferrarin ja solmi Alfa Romeon kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Nyt kuvioihin on astunut mukaan kuitenkin koronaviruspandemia, jonka seurauksena F1-kauden 2020 kahdeksan ensimmäistä kilpailua on jouduttu jo siirtämään/perumaan.

F1-pomo Chase Carey onkin joutunut jo toteamaan, ettei jokaista 22 F1-kalenterista löytyvää osakilpailua voida ajaa, vaan osa jää väistämättä ajamatta. Alun perin Careyn tiedettiin suunnitelleen 18 kilpailun kautta, kun ensimmäiset peruutukset jouduttiin tekemään, mutta nyt hänen kerrotaan pudottaneen tavoitteensa jo 15:een.

Räikkönen tarvitsee Barrichellon ohittaakseen 12 osakilpailua. Mikäli koronaviruspandemia vain pahenee entisestään, kuten odotettavissa on, saattaa suunnitelmissa oleva osakilpailujen määrä pudota entisestään.

Tällä hetkellä Räikkösellä on siis vyöllään 311 kilpailua ja 40-vuotiaan suomalaisen sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen – milloin se ikinä sitten alkaakaan. Toki uran jatkuminen on mahdollista myös tulevaisuudessa, sillä Kimi ei ole ainakaan julkisesti sulkenut sitä vaihtoehtoa pois, mutta mikäli tämä jää Räikkösen viimeiseksi F1-kaudeksi, saattaa tilanne olla pahimmassa tapauksessa se, ettei tällä kaudella ajeta riittävästi osakilpailuita Barrichellon ohittamiseen.

Toistaiseksi tiedossa on, että Australian, Bahrainin, Vietnamin, Kiinan, Hollannin, Espanjan, Monacon ja Azerbaidzanin osakilpailut on joko siirretty tai peruttu. Myös kesäkuulle suunniteltujen Kanadan ja Ranskan osakilpailujen kohdalla aikataulumuutokset/peruuntumiset ovat todennäköisiä.

– Kukaan ei osaa sanoa, milloin kausi alkaa, mutta aikaisintaan heinäkuussa, Alpha Taurin pomo Franz Tost paljastaa F1-insider.com:lle.

F1-sarjaa uhkaa elintärkeiden ja todella rahakkaiden TV-sopimusten purkaminen televisioyhtiöiden toimesta, mikä vain lisää todennäköisyyksiä sille, että F1-kausi 2020 tulee jäämään kauaksi suunnitelluista 22 osakilpailusta.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa