Saksalaismedia väittää: Sebastian Vettel palaa Red Bullille!

Alonson paluu ei ollut vielä mitään? Sebastian Vettel palaa Red Bullille?!

Eilen tiedotettu Fernando Alonson paluu Formula 1:iin ja Renaultin rattiin ei ollut vielä mitään? Sebastian Vettel palaa Red Bullille?

Kalenterivuosi 2020 on ollut F1-maailmassa melkoisen tapahtumarikas, vaikka kauden alku siirtyi koronaviruspandemian vuoksi maaliskuulta heinäkuun alkuun ja kauden 2020 osalta takana on vasta yksi osakilpailu.

Tästä tapahtumarikkaudesta ovat pitäneet huolen F1-tallit ja kuljettajamarkkinat.

Kaikki lähti niin sanotun lumivyöryn lailla liikenteeseen, kun ennen kauden alkua selvisi, ettei nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel jatka Ferrarilla. Saksalaisen paikalle kiinnitettiin McLarenin Carlos Sainz Jr. ja McLaren paikkasi hänen tilalleen Renaultilta Daniel Ricciardon.

Kun samaan aikaan Lewis Hamilton ja erityisesti Valtteri Bottas olivat, ja ovat edelleen, ilman jatkosopimuksia, kuljettajamarkkinat kävivät todella kuumina. Ylimääräisen lusikan soppaan toi Fernando Alonso, joka ei viime kaudella ajanut F1:ssä; hänet, kun yhdistettiin Renaultille – aivan kuten myös Bottas ja Vettel.

Viime viikonloppu toi kuitenkin tietynlaista selkeyttä asioihin, kun Daimlerin (lue: Mercedes) pomo kertoi tallin jatkavan ensi kaudella samoilla kuljettajilla. Toisin sanoen hän varmisti paitsi Hamiltonin, myös Bottaksen jatkon tallissa.

Vettelin tilanne alkoi tuossa vaiheessa näyttää vahvasti siltä, että hän siirtyy kuluvan kauden jälkeen eläkkeelle. Tämä näkemys vain vahvistui, kun Renault tiedotti eilen tehneensä Alonson kanssa yksivuotisen sopimuksen ja kertoi samalla espanjalaisen ajavan ranskalaistallissa yhdessä nykyisen Renault-kuljettajan, Esteban Oconin, kanssa.

Käytännössä Vettelin ainoaksi saumaksi uskottiin jäävän Racing Pointin (ensi kaudella Alfa Romeo), joskin Sergio Perezillä on tallin kanssa myös ensi kauden kattava sopimus ja tallin toisen kuljettajan, Lance Strollin, isä omistaa tallin.

Vaan nyt saksalaismedia tarjoilee melkoista ässäkorttia hihastaan: Sebastian Vettelin uskotaan siirtyvän ensi kaudeksi Red Bullille, Alexander Albonin paikalle. Verstappen otti asiaan kantaa jo viime viikonlopun jälkeen, kun hän kertoi olevansa avoin Vettelin paluulle Red Bullin ohjaksiin; nuori hollantilainen kertoi asioiden sujuneen myös Ricciardon kanssa, kun australialainen ajoi tallissa.

Vielä Verstappenin kommenttien aikaan Vettelin mahdollinen paluu oli vain puheen asteella, ja tietyllä tapaa se on sitä edelleen, mutta nyt Motorsport-total.com:n päätoimittaja Christian Nimmervoll kertoo saaneensa vahvistuksen asialle suoraan tallin sisältä: Vettel palaa Red Bullille.

– Uskon (ja minulla on konkreettista tietoa), että Helmut Marko on saanut suoran käskyn Dietrich Mateschitzilta tuoda “kadonnut poika” takaisin viimeistään vuoteen 2021 mennessä. Alexander Albon siirtyisi puolestaan AlphaTaurille ja Daniil Kvjat menettäisi paikkansa, Nimmervoll kirjoittaa.

Lisäksi Nimmervoll kertoo Vettelin ostaneen itselleen hiljattain “mökin” Styriasta, joka sijaitsee samassa osavaltiossa, missä Mateschitz pitää majaansa.

Mikäli Vettel todella palaa Red Bullille, jossa hän voitti kaikki maailmanmestaruutensa, voisi kuvitella, että uutinen julkaistaan tallin toisessa perättäisessä kotikilpailussa – tulevana viikonloppuna.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa