Valtteri Bottas ei peitellyt riemuaan päihitettyään Hamiltonin Itävallan GP:n aika-ajoissa ja otettuaan paalupaikan.

Valtteri Bottas ei peitellyt riemuaan päihitettyään Lewis Hamiltonin – “Olen kaivannut tätä tunnetta”

Itävallassa kolmatta kertaa F1-urallaan paalupaikalle ajanut Mercedeksen Valtteri Bottas ei peitellyt riemuaan päihitettyään tallikaverinsa Lewis Hamiltonin.

Red Bull Ring näyttää sopivan suomalaiskuljettaja Valtteri Bottakselle erinomaisesti ratana. Eilen ajetuissa aika-ajoissa hän ajoi F1-urallaan kolmatta kertaa paalupaikalle Itävallassa, päihitettyään tallikaveri Lewis Hamiltonin 0,012 sekunnin erolla.

Bottakselle tallikaverin päihittäminen maistui enemmän kuin hyvin.

– Tämä tuntuu todella hyvältä, olen kaivannut tätä tunnetta. Siinä on jotain spesiaalia, kun viet autosi äärirajoille ja olen odottanut tätä pitkän aikaa; näyttää siltä, että painimme aivan omassa sarjassamme, Bottas hehkutti aika-ajon jälkeen.

– Halusin aloittaa kauteni juuri tällä tavalla, mutta tietenkin se pääpäivä on sunnuntai ja ajatukseni ovat jo siellä: haluan ottaa tästä kaiken irti ja maksimoida tämän paalupaikan voitoksi.

Hamilton jakoi vilpittömältä vaikuttaneet onnittelut suomalaistallikaverilleen.

– Valtteri teki loistavaa työtä, tämä oli loistava alku kaudella ja olen onnellinen ollessani täällä. Koen, että vuosi toisensa jälkeen me olemme osoittaneet olevamme paras tiimi, koska olemme ennakkoluulottomia ja kukaan ei ole liian jääräpäinen myöntämään olleensa väärässä.

Mercedekset todella painivat omassa sarjassaan, sillä kolmannesta ruudusta Red Bullin kotikisaan starttaava Max Verstappen jäi peräti yli puolen sekunnin päähän Bottaksesta. McLarenin Lando Norris lähtee kisaan neljännestä lähtöruudusta, hävittyään Bottakselle hieman vajaat seitsemän kymmenystä, ja viidenneksi ajanut Red Bullin Alex Albon jäi suomalaisesta lähes sekunnin päähän.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa