Mercedeksen Valtteri Bottas myöntää avoimesti, ettei tallien keskinäiset voimasuhteet ole tässä vaiheessa vielä kenenkään tiedossa.

Valtteri Bottas myöntää “salailun” – “Vain tiimit itse tietävät ässät hihoissaan”

Uuden F1-kauden alkuun on aikaa enää vain kaksi viikkoa ja Valtteri Bottas myöntää, ettei oikein kukaan tiedä tallien keskinäisiä voimasuhteita.

F1-kausi 2020 odottaa enää vain kahden viikon päässä ja testit ovat olleet kovassa vauhdissa viime aikoina.

Tällä hetkellä Mercedes vaikuttaa – yllätys yllätys – ykkössuosikilta tulevan kauden osalta, mutta huhut F1-varikolla kertovat, että tallin akilleen kantapäänä saattaa olla uuden W11-auton osalta moottorin kestävyys.

Mercedeksen moottoreita käyttävä Williams on tuskaillut oikein tosissaan moottoriongelmien kanssa viimeisimmissä testeissä ja puolestaan Lewis Hamilton joutui jättää torstaiset harjoitukset kesken öljynpaineongelman vuoksi.

FIA pyrkii tulevalla kaudella hillitsemään öljynkulutukseen liittyvän niin sanotun porsaanreiän hyödyntämistä ja Mercedes-pomo Toto Wolff myönsi avoimesti tämän aiheuttaneen ongelmia.

– Se on todellinen haaste, Wolff kommentoi aihetta Auto Motor und Sportille.

Myös Ferrari on kärsinyt testeissä öljyyn liittyvistä ongelmista, mutta italialaisleiristä on kerrottu ongelman olevan hallinnassa.

Maranellon punaisen orin kohdalla hämmästystä on aiheuttanut myös Ferrarin uuden SF1000-mallin hidas suoranopeus; Ferrarin moottoreita käyttävät Alfa Romeo ja Haas ovat olleet lähes järjestään nopeampia testeissä.

Italialaistallin uskotaan kuitenkin pimittelevän autonsa todellista suorituskykyä – toisin kuin ennen viime kautta – ja Sebastian Vettelin kommenteista on voinut lukea rivien välistä, että tämä pitää paikkansa. Toisaalta taas Ferrari-pomo Mattia Binotto on kiistänyt nämä väitteet.

Red Bull -pomo Christian Horner on kuitenkin vakuuttunut siitä, ettei Ferrari ole käyttänyt täysi tehoja autossaan.

– Näyttäisi siltä, että he piilottelevat suorituskykyään aivan kalkkiviivoille saakka. Viime vuonna he nostivat odotukset niin korkealle, että nyt he näyttävät toimivan täysin päinvastoin.

Sen sijaan Red Bullilla ei ole asioita pimitelty ja Mercedeksellä tallia pidetäänkin tällä hetkellä Ferrarin autoa nopeampana.

– Red Bull ei ole pelannut bensiinin kanssa, joten heitä on helpompi analysoida. Meidän näkemyksemme mukaan he ovat hieman Ferraria vahvempia, mutta se nähdään Melbournessa, Wolff pohtii.

Viime kauden MM-sarjassa toiseksi sijoittunut Valtteri Bottas myöntää, ettei kenelläkään ole tässä vaiheessa todellista kuvaa kilpailevien tallien suorituskyvystä.

– Vain tiimit itse tietävät, millaiset ässäkortit heillä on hihoissaan. Formula 1:iin kuuluu hyvinkin omituinen peli, joten en ottaisi ihmisten testeissä antamia kommentteja liian vakavasti.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa