Valtteri Bottas siirtyy Red Bullille? Renault ja Mercedes eivät tiettävästi ole suomalaisen ainoat vaihtoehdot.

Valtteri Bottas siirtyy Red Bullille? “Käyvät keskusteluja”

Valtteri Bottas siirtyy Red Bullille? Suomalaiskuljettajan kerrotaan ryhtyneen tuumasta toimeen, sillä hänen tallipaikkansa Mercedeksellä on uhattuna.

Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen asema Mercedeksellä on kaukana varmasta. Hänen paikkaa kärkkyy ainakin Ferrarin jättävä Sebastian Vettel, jonka uskotaan siirtyvän eläkkeelle tai pitävän sapattivuoden, mikäli hän ei saa itselleen kuljettajan paikkaa Mercedekseltä, ja lisäksi Williamsilla ajava George Russell on niin ikään yhdistetty brittiläis-saksalaiseen talliin.

Bottaksen kohdalla potentiaalisina vaihtoehtoina on pidetty tähän saakka Renaultia ja ensi kaudella mitä todennäköisimmin Aston Martiniksi muuttuvaa Racing Pointia, mutta ilmeisesti myös siirto Red Bullille on mahdollinen.

Red Bull täyttää yleisesti ottaen kuljettajan paikkansa oman ohjelmansa lupauksilla, jotka siirtyvät ensiksi Alpha Taurille ja siitä sitten emotalliin, ja siksi Bottasta tai ketään muitakaan kuskeja ei ole yhdistetty talliin.

Sky Sportsin F1-asiantuntija Ted Kravitz tietää kuitenkin kertoa, että Bottas neuvottelee Red Bullin kanssa: mitä ilmeisimmin Alexander Albonin tilanne tallissa on kaikkea muuta kuin varma ja kertaalleen tallista pudotetun Pierre Gaslyn ympärillä on roppakaupalla kysymysmerkkejä.

– Hän käy keskusteluja Red Bullin ja Renaultin kanssa – tai ainakin hänen managerinsa käy, Kravitz kertoo Ted’s Notebookissa.

– Hän voi toki kiistää sen – hänellä on siihen oikeus. Tilanne on vaikea Bottakselle: hän haluaa jatkaa Mercedeksellä, mutta samalla hänen on turvattava oma tulevaisuutensa.

– En usko hänen olevan kuitenkaan huolissaan tilanteestaan. Hän haluaa jäädä talliin ja he puolestaan haluavat pitää hänet mitä luultavimmin ykkösvaihtoehtonaan.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa