schedule 12 heinäkuun 2020 - 17:46
person Joonas Eriksson

Lewis Hamilton voittoon Steiermarkin GP:ssä, Valtteri Bottas ajoi toiseksi ja kolmanneksi sijoittui Red Bullin 22-vuotias Max Verstappen.

Lähtö meni kärjessä varsin rauhallisesti, mutta keskikastista lähteneet Ferrari-kuskit oli jälleen isoissa ongelmissa. Charles Leclerc osui kakkosmutkassa korokkeeseen, jonka takia hänen auto pomppasi Sebastian Vettelin takasiiven päälle ja molempien kuskien kisa ohi. Kimi Räikkönen pääsi todistamaan Ferrari-kuskien möhläyksen avopaikalta.

Lewis Hamilton ajoi paalupaikalta voittoon, eikä ongelmia ilmennyt koko 71. kierroksen aikana.

Bottas onnistui ohittamaan kolmannesta lähtöruudusta lähteneen Carlos Sainzin jo kuudennella kierroksella. Suomalaiskuski otti Verstappenin kiinni seitsemän kierrosta ennen maalia ja onnistui ohittamaan nuorukaisen. Bottas jäi lopulta Hamiltonista yli 13 sekuntia.

Bottas johtaa F1:n MM-sarjaa viidellä pisteellä, kun suomalaisella on 43 pistettä ja  Hamiltonilla 37.

Alfa Romeon suomalaiskuski Räikkönen oli kisan 11:s.

F1 jatkuu ensi viikonloppuna, kun Unkarin GP ajetaan 17-19. heinäkuuta.