Kimi Räikkönen esitti kenties F1-historian upeimman yksittäisen kierroksen Portugalin GP:ssä.

VIDEO: Kimi Räikkönen esitti kenties F1-historian upeimman kierroksen!

Alfa Romeon 41-vuotias Kimi Räikkönen esitti kenties F1-historian upeimman kierroksen ja osoitti eittämättä olevansa edelleen huippukuski.

Kimi Räikkönen lähti Portugalin GP:ssä vaikeisiin olosuhteisiin pehmeillä kumeilla ja hän sai vastustajansa näyttämään radalla siltä kuin sitä pelaisi F1-konsolipeliä helpoimmalla mahdollisella tasolla.

16. ruudusta kilpailun startannut suomalaiskonkari ohitti kuljettajan toisensa perään, hallitsi mestarin elkein äärimmäisen tiukat ja ahtaat tilanteet ja nousi parhaimmillaan kisassa kuudennelle sijalle.

Vaikka Alfa Romeon vauhti ei riittänyt kilpailussa lopulta 11. sijaa pidemmälle, Räikkösen suoritus oli kenties kaikkien aikojen upein yksittäinen kierros koko Formula 1:n historiassa.

Kuluvan kauden aikana, ennen kaikkea alkukaudesta, Räikkönen sai osakseen kritiikkiä ja moni alkoi epäillä, riittääkö suomalaisen nopeus ja ennen kaikkea motivaatio enää autourheilun kuninkuusluokkaan. Kauden edetessä hän on kuitenkin hiljentänyt kriitikon toisensa perään ja viimeistään tämän suorituksen sopii odottaa johtaneen siihen, ettei soraääniä kuulu enää mistään suunnasta.

Olisikin jotenkin ollut äärimmäisen hienoa, mikäli Alfa Romeo olisi julkaissut Räikkösen jatkosopimuksen tämän suorituksen päätteeksi, mutta sitä saadaan odotella edelleen. Yleinen uskomus tällä hetkellä on se, että Räikkönen tulee jatkamaan Formula 1:ssä ainakin vielä kauden verran ja päätöksen kerrotaan olevan hänen omissa käsissään, sillä Alfa Romeo haluaa pitää suomalaiskuljettajastaan kiinni.

Voisi myös kuvitella, että tällainen suoritus lisää Räikkösen omaa motivaatiota, mikäli nyt ylipäätään siihen liittyvää ongelmaa on ollut missään vaiheessa.

Räikkösen suoritus oli eittämättä tämän varsin tylsän Portugalin GP:n kohokohta ja ylipäätään yksi kaikkien aikojen hienoimmista suorituksista F1:ssä.

Tässä vielä tuo Kimin maaginen kierros:

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa