Tuleeko Sebastian Vettelin siirrosta Mercedekselle lopulta totisinta totta?

Antoiko Toto Wolff ensimmäisen vihjeen Sebastian Vettelin siirrosta Mercedekselle?

Sebastian Vettelin mahdollisesta siirrosta Mercedekselle tullaan satavarmasti puhumaan lähiaikoina paljon, mutta saatiinko siitä jo kunnolla vihiä?

Kuljettajamarkkinat jysähtivät oikein huolella käyntiin, kun Ferrari tiedotti tällä viikolla Sebastian Vettelin jättävän tallin F1-kauden 2020 jälkeen.

Tällä hetkellä vahvimpana ehdokkaana hänen korvaajakseen pidetään McLarenin espanjalaiskuljettaja Carlos Sainz Junioria, jolla huhutaan jo olevan viittä vaille valmis sopimus Ferrarin kanssa. Muita vaihtoehtoja ovat Daniel Ricciardo, Antonio Giovinazzi sekä suomalaiskuski Valtteri Bottas.

Vettelin lähdöllä Ferrarilta saattaa olla kuitenkin myös paljon muita vaikutuksia kuin vain hänen siirtonsa uuteen talliin ja korvaajan siirtyminen italialaistalliin: vaikka 32-vuotiaan Vettelin ura on ollut viime vuodet laskusuunnassa, markkinoille päätyy harvoin nelinkertaista maailmanmestaria.

Yksi mahdollinen skenaario on Vettelin siirtyminen Bottaksen paikalle Mercedeksen puikkoihin, Lewis Hamiltonin tallikaveriksi. Brittiläis-saksalaisena tallina kuljettajakaksikko Hamilton & Vettel olisi monella tapaa täydellisin mahdollinen parivaljakko Mercedekselle.

Mercedes-pomo Toto Wolff puhui jo vuosi sitten Vettelin mahdollisesta siirrosta Mercedekselle, mikäli Hamilton haluaisi lähteä Ferrarille, ja nyt hän otti varsin mielenkiintoiseen sävyyn uudemman kerran kantaa kiinnostukseensa Vetteliä kohtaan.

– Sebastian on loistava ajaja, loistava persoona ja rikastuttava tekijä jokaiselle F1-tallille. Kun katsotaan tulevaisuutta, ensisijaisesti olemme sitoutuneet olemaan lojaaleja nykyisille kuljettajillemme, mutta emme me tietenkään voi jättää näitä nyt nähtyjä tapahtumia huomioimatta, Wolff kommentoi DPA:lle.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa