Tiger Woods teki uskomatonta historiaa – kaikkien aikojen golf-pelaaja?

schedule 28 lokakuun 2019 - 09:03

43-vuotias yhdysvaltalaisgolffari Tiger Woods teki huikeaa historiaa, kun hän voitti Japanissa käydyn PGA-kiertueen turnauksen.

Japanissa järjestetty Zozo-turnaus, joka on osa golfin PGA-kiertuetta, laittoi lajin historiankirjat uusiksi.

Yhdysvaltalaispelaaja Tiger Woods voitti turnauksen ja kyseessä oli hänen golf-uransa 82. turnausvoitto PGA-kiertueella: yksikään golffari ei ole voittanut häntä enempää PGA-kisoja.

Woods ei ole kuitenkaan ainoa pelaaja maailmassa, joka on yltänyt kyseiseen saavutukseen, vaan hän jakaa ensimmäisen sijan vuonna 2002 menehtyneen Sam Sneadin kanssa, joka aloitti golf-uransa vuonna 1934 ja päätti sen vuonna 1987.

Kaksikon välillä on kuitenkin yksi merkittävä ero: Woods tarvitsi tähän saavutukseen yltääkseen 66 kilpailua vähemmän kuin Snead.

Woodsin, joka golfasi Japanissa 19 lyöntiä alle kentän ihannetuloksen, voitto Japanissa oli jättimäinen yllätys. Hän ei ollut päässyt sitten maaliskuun yhdelläkään kierroksellaan alle 67:en lyönnin ja Zozo-turnauksessa hän tykitti sarjan 64-64-66-67, jättäen toiseksi sijoittuneen Hideki Matsuyaman kolmen lyönnin päähän.

Turnauksen johtaja ei vaihtunut missään vaiheessa, vaan Woods piti ykkössijaa jokaisena viitenä päivänä ja myönsi sen olleen stressaavaa.

– Viisi päivää johdossa on pitkä aika, joten se oli ehdottomasti stressaavaa, Woods kertoi CBS Sportsin mukaan.

– Tämä oli iso juttu minulle ja Hideki teki tästä tiukan taistelun. Itse asiassa taistelu oli paljon tiukempi kuin ihmiset ehkä ajattelivat. Hideki hiillosti minua ja kaikki ratkesi vasta viimeisellä reiällä.

Turnausvoitollaan Woods kuittasi makean palkintopotin, 1,755 miljoonaa dollaria. Myös toiseksi sijoittunut Matsuyama nettosi urakastaan yli miljoona dollaria.

Kyseessä oli historian ensimmäinen Japanissa järjestetty PGA-kiertueen turnaus.