Kaisa Mäkäräinen paljasti Helsingin Sanomien haastattelussa, että hän olisi ollut vielä valmis jatkamaan uraansa.

Kaisa Mäkäräinen paljasti HS:lle: Olisi ollut valmis jatkamaan uraansa!

Suomen kaikkien aikojen menestynein ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen paljasti Helsingin Sanomien haastattelussa olleensa valmis jatkamaan uraansa.

Kaisa Mäkäräinen ilmoitti pari viikkoa sitten lopettavansa urheilu-uransa.

Päätös on luonnollisesti kova isku suomalaiselle ampumahiihdolle, sillä Mäkäräinen on ollut jo vuosikausien ajan suomalaisessa ampumahiihdossa niin sanottu soihdunkantaja ja kuulunut pitkään ainoana suomalaisampumahiihtäjänä lajinsa kansainväliselle huipulle.

Itse asiassa karuin asia Mäkäräisen lopettamisessa on se, että hän olisi ollut valmis jatkamaan ampumahiihtouraansa ainakin vielä vuoden päivät, mikäli Suomen ampumahiihtojoukkueeseen oltaisiin tuotu huippuvalmentaja.

– Olisin toivonut, että minulla olisi ollut yhtä hyvä ampumavalmentaja kuin Jarmo [Punkkinen] on ollut hiihtovalmentajana. Pysyvä ja osaava. Se olisi ollut kiehtovaa nähdä., Mäkäräinen paljastaa HS:lle.

Mäkäräinen nosti myös konkreettisen esimerkin tällaisesta huippuvalmentajasta.

– Jos Siegfried Mazet olisi tullut valmentajaksi Suomeen, urani olisi jatkunut. Mazet sai valtavan stepin Norjan miehille, jotka olivat hyviä jo ennen häntä. Jotakin taikaa valmentajassa pitää olla. Olisi kiehtonut olla maailman parhaan ampumahiihtovalmentajan opissa vuoden ja katsoa, mitä hän olisi saanut aikaan.

37-vuotias Mäkäräinen totesi ylipäätään, että päävalmentajia on hänen uransa varrelle mahtunut aivan liian monta – vaihtuvuus on ollut Suomen ampumahiihtomaajoukkueessa melkoista, eikä hän halunnut lähteä asettamaan heitä millään tavalla paremmuusjärjestykseen.

– Siihen ei ole tarvetta. Sanotaanko, että heitä on ollut ihan liikaa. Jatkuvuus on ollut kaksi vuotta.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa