Lauri Markkasen loukkaantuminen on raju takaisku pudotuspelipaikasta taistelevalle Chicago Bullsille.

Lauri Markkasen vaisuille otteille syy – joutuu pidemmäksi aikaa sivuun!

Chicago Bullsin suomalaispelaaja Lauri Markkasen totuttua vaisummat otteet ovat herättäneet keskustelua pitkin kuluvaa NBA-kautta.

NBA:n suunnalta kantautui valitettavia uutisia, kun Chicago Bulls ilmoitti Lauri Markkasen kärsivän lantionalueen rasitusvammasta.

Ongelma paljastui magneettikuvissa ja vamman myötä suomalainen tulee olemaan sivussa koripallokentiltä 4-6 viikkoa. Käytännössä ottaen edessä on melkoisesti lepoa – aivan kuten itsessään termi “rasitusvamma” jo kertoo.

Onneksi vamma huomattiin aikaisessa vaiheessa, mikä vaikuttaa eittämättä Markkasen toipumisajan pituuteen.

Markkaselle kuluva kausi NBA:ssa on ollut haastava ja kaikki merkittävät tilastokeskiarvot ovat osoittaneet väärään suuntaan kahteen edelliseen kauteen verrattuna.

Mistään täydellisestä pannukakusta ei ole kuitenkaan ollut kyse, sillä Markkanen on tehnyt keskiarvolta ottelua kohden 15 pistettä, ottanut 6,5 levypalloa ja antanut 1,5 koriin johtanutta syöttöä; itse asiassa tämä viimeisin tilasto on uran paras.

Markkasta on kuluvan kauden aikana peluutettu hieman omituisella tavalla Bullsin valmennusjohdon toimesta, mutta kenties se selittyy ainakin osittain sillä, että suomalaispelurin terveysongelmat ovat olleet jo pidemmän aikaa tiedossa.

Bulls majailee tällä hetkellä NBA:n Itäisessä konferenssissa kymmenennellä sijalla. Joukkueen voittoprosentti on 37, kun viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävällä Brooklyn Netsillä se on 41,9. Selviytyminen kevään tosipeleihin ei siis ole karannut käsien ulottumattomiin, mutta luonnollisesti Markkasen menettäminen on kova isku Bullsin pudotuspelihaaveille.

Alustavan aikataulun mukaisesti Markkasen uskotaan palaavan kentälle joko helmikuun lopulla tai maaliskuun alkupuolella.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Yksinoikeudella Urheiluvedoilta: 110 % bonus 200€ asti + 5€ ilman talletusta!

Jaa