NBA-mestari palasi ravintolaan Kongossa: Toronto Raptorsin Serge Ibaka kerjäsi aikanaan ruoantähteitä samaisen ravintolan edustalla.

Tuore NBA-mestari Serge Ibaka palasi ravintolaan, josta aikanaan kerjäsi ruokaa!

Toronto Raptorsia edustava tuore NBA-mestari palasi ravintolaan, synnyinmaahansa Kongoon, minkä edustalla hän aikanaan kerjäsi ruokaa.

Maajoukkuetasolla Espanjaa edustava, mutta Kongosta lähtöisin oleva, Serge Ibaka oli osa Toronto Raptorsin viime kauden huikeaa tarinaa, joka päättyi kanadalaisseuran historian ensimmäiseen NBA-mestaruuteen.

Jalkapallon huippusarjat pyörähtävät käyntiin:
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Ylipäätään Ibakan tie mestariksi ja eliittipelaajaksi NBA-tasolla on melkoinen tuhkimotarina, sillä vielä teini-ikäisenä hän joutui kerjäämään saadakseen ruokaa.

Kerjäyspaikkana toimi eräs kongolainen ravintola, jonka edustalla hän pyysi ruoantähteitä ja nyt, 15 vuotta myöhemmin, hän päätti viedä NBA:n mestaruuspokaalin kotimaahansa ja kävi se mukanaan syömässä samaisessa ravintolassa – tällä kertaa maksavana asiakkaana.

– 15 vuotta sitten kerjäsin ruoantähteitä ja nyt palasin takaisin NBA-mestarina syömään aterian samaan ravintolaan Kongossa. Joskus elämä on kuin elokuva ja käsikirjoitus on Jumalan kirjoittama, Ibaka twiittasi videonsa yhteyteen.

Ibakalla on nykyisin oma hyväntekeväisyysjärjestönsä Torontossa, joka auttaa nimenomaan nälkäänäkeviä.

NBA-urallaan 29-vuotias Ibaka on valittu puolustavien pelaajien ensimmäiseen All Star -kentälliseen vuosina 2012-14 ja NBA:n blokkitilaston hän on vienyt nimiinsä kausina 2011-12 ja 2012-13.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa