47-vuotias Japanilaismäkihyppylegenda Noriaki Kasai aloittaa 31. kautensa, mikä on aivan käsittämätön saavutus.

Ei ole todellista! Noriaki Kasai aloittaa 31. kautensa – hyppäsi jo Nykäsen kanssa!

Japanilaismäkihyppääjä Noriaki Kasai aloittaa 31. kautensa, kun mäkihypyn maailmancup käynnistyy kuluvan kuun 23. päivä, Puolassa.

Yksi asia on ja pysyy, mitä tulee mäkihyppyyn: Noriaki Kasai ei lähde edes kulumalla pois lajin parista ja hyvä niin.

Kun mäkihypyn maailmancup 2019-2020 käynnistyy 23. marraskuuta Wislassa, Puolassa, aloittaa japanilaishyppääjä jo uransa 31:nnen kautensa.

Kuvaavaa Kasain uralle on se, että valtaosa hänen kilpakumppaneistaan ei ollut edes syntynyt, kun hän jo kilpaili maailmancupissa ja ylipäätään mäkihypyn huipulla.

47-vuotias Kasai nimettiin Japanin joukkueeseen neljään ensimmäiseen kisaviikonloppuun – Wislaan, Rukalle, Nizhny Tagiliin sekä Klingenthaliin – joten legendaarinen japanilainen on nähtävissä myös Suomessa.

Mennyt kesä oli FIS:n verkkosivujen mukaan erittäin vahva japanilaishyppääjien osalta ja monet laji-ihmiset pelkäsivät, että ehdottomana yleisön suosikkina tunnetun Kasain aika olisi tulossa päätökseen huipulla, mutta siitä ei onneksi tarvitse vielä murehtia.

Kasai oli ensimmäisen kerran mukana mäkihypyn maailmancupissa Sapporossa vuonna 1988, kilpaili hän muun muassa Matti Nykäsen, Ari-Pekka Nikkolan ja Jens Weißflogin kaltaisia nimiä vastaan. Kuvaavaa oli myös se, että tuolloin mukana maailmancupissa olivat vielä Länsi-Saksa, Itä-Saksa, Neuvostoliitto ja Tsekkosslovakia.

Kokenut japanilainen on kolminkertainen olympiamitalisti, kahdeksankertainen MM-mitalisti, maailmancupin kokonaiskilpailussa hän on sijoittunut parhaimmillaan kolmanneksi ja Keski-Euroopan mäkiviikolla paras sijoitus on toinen.

Kasai nappasi Sotshin olympialaisissa, vuonna 2014, henkilökohtaisella tasolla olympiahopeaa suurmäen kilpailusta sekä olympiapronssia joukkuemäestä. Hän oli mukana myös Pyeongchangin olympialaisissa, jotka olivat hänelle uran kahdeksannet olympialaiset.

Viime kaudella Kasai oli joukkuemäessä parhaimmillaan toinen ja yksilökilpailussa paras sijoitus tuli Sapporossa, HS137-mäessä, kun hän oli kilpailun seitsemäs. Viime kauden maailmancupissa hän selviytyi toiselle hyppykierrokselle henkilökohtaisten kisojen osalta hienosti seitsemän kertaa, mikä on mieletön saavutus näin iäkkäältä hyppääjältä.

Kasain viimeisin podium-sijoitus on keväältä 2017, kun hän sijoittui Planican HS225-mäessä kolmanneksi.

Tässä vielä hieman faktaa Kasaista:

  • Vanhin mäkihypyn maailmancupin osakilpailuvoittaja
  • Pisimmälle hypännyt yli 35- ja 40-vuotias mäkihyppääjä
  • Eniten osallistumisia sekä lentomäen MM-kisoihin, MM-kisoihin, maailmancupin osakilpailuihin että talviolympialaisiin
  • Vanhin mäkihypyn olympiamitalisti

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa