Andy Ruiz Jr voitti Anthony Joshuan: hän pudotti brittimestarin muun muassa neljä kertaa luvunlaskuun.

VIDEO: Shokki! Jättiyllätys!! Andy Ruiz Jr voitti Anthony Joshuan!!!

Meksikolainen altavastaaja Andy Ruiz Jr voitti Anthony Joshuan ja shokeerasi koko nyrkkeilevää maailmaa voittamalla raskaansarjan MM-tittelin.

Anthony Joshuan ja Andy Ruiz Juniorin, joka korvasi ottelussa alkuperäiseksi vastustajaksi nimetyn Jarrell Millerin, kaksi ensimmäistä erää olivat tarkkaavaista ottelemista, joskin Joshua vaikutti kaksikosta hallitsevammalta osapuolelta sekuntien ja minuuttien kuluessa.

888sport tarjoaa erinomaisen tervetuliaistarjouksen uusille asiakkailleen!

NAPPAA JOPA 100 € BONUSRAHAA VEDONLYÖNTIIN!

Ottelun kolmannessa erässä alkoikin tapahtua sitten oikein urakalla.

Ensiksi Joshua pudotti Ruizin vasemmalla kädellään ja homma näytti olevan paketissa. Britti-iskijä lähtikin hakemaan, Ruizin noustua, lopullista tyrmäysiskua, mutta mitä vielä: meksikolaisiskijä osui upealla lyönnillään suoraan Joshuaa korvan alueelle ja pudotti toistaiseksi voittamattoman mestarin.

Tämän jälkeen Joshuan jalat eivät tuntuneet kantavan ja aivan erän lopulla tuli toinen pudotus. Tässä kohtaa kongi kuitenkin pelasti Joshuan tappiolta.

Myös neljännessä erässä Joshuan liikkumisesta oli nähtävistä, ettei hän ollut edelleenkään täydessä vedossa, mutta hän kykeni selkeästi pidempänä ja ulottuvampana ottelijana pitämään Ruizin ulkona.

Viidennessä erässä sama tahti jatkui, joskin Joshua pääsi otteluun takaisin paremmin mukaan ja sai yhden erittäin painavan iskun perille.

Kuudenteen erään lähdettäessä molempien osumaprosentti oli tismalleen sama 24, mutta Ruizilla oli enemmän perille toimitettuja iskuja.

Joshuan ongelmat kuitenkin jatkuivat, eikä hän tuntunut löytävän millään keinoja Ruizia vastaan: joka kerta, kun Joshua päätti iskeä, Ruizilta löytyi aina vastaus välittömästi takaisin.

Seitsemännen erän alkuun Ruiz pudotti Joshuan huikean iskusarjansa päätteeksi jälleen kerran ja puolisen minuuttia myöhemmin tuli jo neljäs putoaminen.

https://twitter.com/WelshRamsey/status/1135022608880214016

Joshua nousi vielä tämänkin jälkeen ylös, mutta hän poistui nurkkaan nojaamaan: kun tuomari pyysi Joshuaa jatkamaan, hän vastasi kyllä, mutta tuomari päätti lopettaa ottelun siihen paikkaan ja näin jättiyllätys oli valmis.

Kyseessä oli ensimmäinen tappio Joshuan uralla. Ruiz Jr. on puolestaan ensimmäinen meksikolainen raskaansarjan maailmanmestari, joten kyseessä oli myös todella historiallinen hetki.

Ottelun sopimus piti sisällään uusintaottelupykälän ja Joshua lupasikin jo uusinnan, joka tapahtuu lähitulevaisuudessa Yhdysvaltain sijaan Iso-Britanniassa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!

Jaa