WBC-liitto valmis Mike Tysonin ja Tyson Furyn tittelikohtaamiseen!

WBC-pomo valmis Mike Tysonin ja Tyson Furyn tittelikohtaamiseen!

WBC-liiton pomo Mauricio Sulaiman on valmis antamaan luvan Mike Tysonin ja Tyson Furyn väliseen tittelikohtaamiseen – tietyin ehdoin tokikin.

Mike Tyson on ollut viime viikkojen ajan yksi urheilumaailman puhutuimmista nimistä.

15 vuotta sitten nyrkkeilyuransa päättänyt yhdysvaltalainen ilmoitti muutama viikko sitten paluustaan kehään hyväntekeväisyyden muodossa ja sen jälkeen hän on julkaissut itsestään lukuisia treenivideoita, jotka ovat osoittaneet hänen olevan kertakaikkisen käsittämättömässä vedossa; hänen iskuvoimansa- ja nopeutensa ovat todella korkealla tasolla, eikä vain 53-vuotiaalle nyrkkeilyeläkeläiselle, vaan ylipäätään.

Tysonin suunnitelmat ovatkin mitä ilmeisimmin muuttuneet ainakin niiltä osin, että hän tulee ottelemaan useamman kuin yhden ottelun. Hänen todennäköisimpänä vastustajanaan pidetään niin ikään kehään samalla asialla palaavaa ex-kiistakumppania, Evander Holyfieldia, mutta myös muita vaihtoehtoja on ilmassa.

Itse asiassa Tyson on saanut viritettyä itsensä sellaiseen iskuun, että puheita on riittänyt jopa hänen paluustaan nyrkkeilykehään jotain aktiivinyrkkeilijää vastaan eli toisin sanoen virallisen ottelun muodossa.

Tysonin leiristä on oltu yhteydessä myös nyrkkeilyn raskaansarjan WBC-liiton titteliä hallussaan pitävään Tyson Furyyn mahdollisen harjoitusottelun tiimoilta. Tähän Fury oli sanonut välittömästi kyllä ja britti-iskijän promoottori Bob Arum oli valmis ottelun järjestämiseen seuraavin ehdoin.

– Olisin valmis harkitsemaan ideaa Tyson Furyn ja Mike Tysonin välisestä harjoitusottelusta, kunhan vain raha menee aidosti hyvään hyväntekeväisyyskohteeseen. En olisi valmis rahoittamaan sitä itse, mutta tekisin kaikkeni sen järjestämisen eteen. Se olisi hyvä juttu Tysonille (Furylle), Arum kommentoi asiaa Deadspinin haastattelussa.

Nyt Tysonin ja Furyn mahdolliseen kohtaamiseen on ottanut kantaa myös WBC-pomo Mauricio Sulaiman, joka ei aio seistä ottelun tiellä – päinvastoin, hän ei näe mitään ongelmaa asettaa otteluun panokseksi WBC-liiton titteliä.

– Minulta kysyttiin pari päivää sitten “aiotteko antaa hänelle ranking-sijoituksen”. Se vaatisi sitä, että hän hankkisi nyrkkeilylisenssin, sen prosessin aikana hänen täytyisi otella ihan kunnon nyrkkeilyottelu, mutta vastasin kysymykseen “no, jos Mike Tyson nousi kaikkien aikojen nuorimpana maailmanmestariksi, ehkä hän pystyy tekemään sen myös vanhimpana”, Sulaiman kertoi Boxing Socialin vieraana.

– Mike Tyson on Mike Tyson, hänellä on historiansa ja lyöntivoima, jollainen löytyy vain muutamalta tästä maailmasta. Uskon hänen hakevan kiitosta ja hän haluaa tehdä jotain kehollaan. Kun katsot kuvia, miten iso hän oli ja millaisessa kunnossa hän on nyt. Hänellä on palo kasvoillaan ja rakastan sitä, koska se on nyrkkeilyä.

Luonnollisestikaan Tyson ei voi vain kävellä titteliotteluun, mutta täysin mahdollista sen toteutuminen on, mikäli 53-vuotias Tyson niin haluaa.

– Jos hän palaa takaisin, tekee hyväntekeväisyyttä antaakseen rahaa niille, jotka sitä tarvitsevat, tuen häntä ehdottomasti. Jos se taas johtaa johonkin, katsotaan tilannetta. Hänen täytyy hankkia nyrkkeilylisenssi ja monen asian on toteuduttava, että alamme oikeasti pohtia ideaa titteliottelusta.

– Minä nautin tästä ajasta ja olen hänen tukenaan sataprosenttisesti. Jos joku sanoo, että hän on aikoo otella tittelistä, minä sanon siihen, että siinä tapauksessa hän tulee ottelemaan siitä ja WBC on mukana.

– Kaiken kaikkiaan tämä on tuonut paljon positiivista huomiota lajin ympärille. Miksikö? Koska Mike Tyson on ikoni ja sankari. Hänellä oli vaikeat aikansa, kuten niin monella muullakin – nyt nyrkkeily tuo hänet takaisin kuntoon ja hän kokee olonsa loistavaksi.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa