Federer ja Djokovic jälleen ulkona turnauksesta. Shangain Master-turnauksen puolivälierissä nähtiin isoja yllätyksiä. Onko valtakausi vaihtumassa?

Kommentti: Federer ja Djokovic jälleen ulkona turnauksesta – valta vaihtumassa jo ensi vuonna?

Federer ja Djokovic jälleen ulkona turnauksesta: Shanghain Master-turnauksen puolivälierissä nähtiin isoja yllätyksiä. Onko valtakausi vaihtumassa?

Tennis on poikkeuksellinen urheilulaji: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic ja Andy Murray ovat hallinneet tenniskenttiä viimeisen vuosikymmenen ajan ja se, että noin pieni osa hallitsee lajia näin pitkään, ei ole kovin normaalia urheilussa.

Nelikosta yksi on jäänyt muiden taakse. Murray toipuu lonkkaleikkauksesta ja tekee paluuta kaksinpelin pariin, mutta hän tuskin pystyy enää koskaan nousemaan takaisin sille tasolle, jolla 32-vuotias skotti pelasi vielä muutamia vuosia sitten.

Milloin tenniksessä nähdään uusi aikakausi?

Yksikään 1990-luvulla syntynyt pelaaja ei ole pystynyt tenniksen historiassa voittamaan vielä koskaan Grand Slam -turnausta ja se tulee muuttumaan muutaman vuoden sisään.

Federer, Nadal ja Djokovic alkavat lähenemään ikää, jolloin muutos tapahtuu väistämättä. Federerillä ei ole enää pitkä matka nelikymppiseksi, ja onkin suorastaan ilmiömäistä, että hän on pysynyt aivan maailmankärjessä 38-vuotiaaksi saakka. Muutaman vuoden sisään on täysin mahdollista, että tenniksessä nähdään uusi nelikko, joka taistelee Grand Slameissa samalla tapaa kuin aiemmin mainittu nelikko.

Tällä hetkellä maailmanlistalla sijoilla 4-7 ovat Daniil Medvedev, Dominic Thiem, Alexander Zverev ja Stefanos Tsitsipas. Ikää näillä kavereilla on keskiarvolta 23 vuotta ja tämä uusi “nelikko” on eittämättä se suurin haaste Grand Slam -turnausten nykyisille hallitsijoille.

Juuri nyt meneillään olevassa Shanghain Masters-turnauksessa on nähty isoja yllätyksiä, kun ensin turnauksen ykkössijoitettu Djokovic joutui taipumaan puolivälierissä 21-vuotiaalle Tsitsipasille ja samana päivänä kakkossijoitettu Federer koki tappion Zvereville. Tällä hetkellä turnauksen välierissä keski-ikä on noin 22 vuoden tuntumassa, joka on kieltämättä todella alhainen, kun turnauksen ykkös ja -kakkossijoitettujen keski-ikä on yli 35:en.

Ensi vuosi on suunnannäyttäjä

Grand Slam -turnaukset ovat tältä tenniskaudelta ohitse ja seuraavan kerran näistä kaikkein himoituimmista titteleistä kamppaillaan tammikuussa, kun Australian avoin tennisturnaus käynnistyy.

Ensi vuosi tuleekin olemaan iso suunnannäyttäjä sille, milloin tämä nuori nelikko on valmis päihittämään “vanhat papat”. Lopullista vallankaappausta ei tulla näkemään vielä hetken aikaan, mutta muutaman vuoden sisään tennismaailmassa kuohuu, kun ensimmäinen 1990-luvulla syntynyt tekee historiaa ja pystyy voittamaan Grand Slam -turnauksen.

Tätä jäämme innolla ja jännittyneinä odottamaan!

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa