Harri Heliövaara eteni nelinpelin finaaliin ATP-haastajakiertueen turnauksessa Kazakstanissa. Välierissä kaatui toiseksi sijoitettu kaksikko.

Olympiapaikka lähenee – Heliövaara eteni nelinpelin finaaliin!

Harri Heliövaara eteni nelinpelin finaaliin ATP-haastajakiertueen turnauksessa Kazakstanissa. Välierissä kaatui toiseksi sijoitettu kaksikko.

Olympiapaikasta taisteleva Harri Heliövaara ja hänen nelinpeliparinsa Illya Marchenko kohtasivat välierissä turnauksen toiseksi sijoitetun duon Ruben Bemelmansinn & Zdenek Kolarin.

Ensimmäinen erä meni lukemin 6-3 suomalais-unkarilaisduolle. Toisessa erässä nähtiin myös yksi syötönmurto ja sen turvin erävoitto meni Bemelmansille & Zdenekille lukemin 6-4. Kolmannessa ja ratkaisevassa erässä pelattiin tiebreak kymmeneen pisteeseen, jonka vei nimiinsä Heliövaara & Marchenko lukemin 10-7.

Finaalissa vastaan astelee puolalaiskaksikko Szymon Walkow & Karol Drzewiecki.

Heliövaaran ura jatkuu ainakin Tokion olympialaisiin saakka

30-vuotiaan Heliövaaran suurin tavoite on tällä hetkellä päästä ensi kesän olympialaisiin. On muutama eri skenaario, jolla Suomi lunastaa paikan olympialaisista.

Suomi saa maapaikan varmuudella, jos Henri Kontinen on ensi kesäkuussa nelinpelin maailmanlistalla kymmenen parhaan joukossa. Myös kahden parhaan pelaajan yhteisrankingilla voi päästä olympialaisiin. Siihen vaadittaisiin Heliövaaran nousua nykyiseltä 153. Sijalta noin sadan parhaan joukkoon.

Näiden lisäksi myös villillä kortilla voi päästä turnaukseen mukaan.

– Maailmanlistalla 50 parhaan joukkoon pääseminen ei ole mahdotonta. Olen pelannut sen tason pelaajia vastaan ja voittanut heitä, Heliövaara kertoi itsevarmasti.

Olympialaiset järjestetään Tokiossa ensi kesänä.

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa