Naomi Osaka ohitti Serenan parhaiten tienaavana naisurheilijana: Williams piti ykkössijaa hallussaan neljä vuotta putkeen.

Naomi Osaka ohitti Serena Williamsin parhaiten tienaavana naisurheilijana – huima ennätys!

Japanilaistennispelaaja Naomi Osaka ohitti Serenan parhaiten tienaavana naisurheilijana, tienattuaan ennätyksellisen summan rahaa.

Tennislegenda Serena Williams on ollut jo pitkään vähintäänkin yksi urheilun kirkkaimmista supertähdistä.

Se on näkynyt myös 38-vuotiaan yhdysvaltalaisen tienesteissä ja Williams onkin jo pidempään keikkunut parhaiten tienaavien naisurheilijoiden listalla kärkipäässä.

Vaan nyt Williams joutui kuitenkin tehdä tilaa itseään selkeästi nuoremmalle urheilijalle, 22-vuotiaalle Naomi Osakalle. Valtikka siis säilyy edelleen tennispelaajien hallussa, mutta vain haltija vaihtuu talouslehti Forbesin keräämien tietojen mukaan: Osaka tienasi viimeisen 12 kuukauden aikana palkinto- ja sponsorirahoina yhteensä noin 34,32 miljoonaa euroa, mikä on noina 1,28 miljoonaa euroa enemmän kuin toiseksi listalla sijoittuneella Serenalla.

Itse asiassa sekä Osaka että Williams ylittivät molemmat kaikkien aikojen ennätyksen naisurheilijoiden tienestien osalta. Kyseinen ennätys oli yhden vuoden mittaisen aikajakson osalta, siis ennen tätä mennyttä 12 kuukautta, noin 27,25 miljoonaa euroa ja se oli pari kuukautta sitten tennisuransa lopettaneen Maria Sharapovan hallussa vuodelta 2015.

Kun tienestivertailussa otetaan huomioon myös miesurheilijat, sijoittuu Osaka tuolla listalla sijalle 29 ja Williams sijalle 33.

– Tennismaailman ulkopuolisille Osaka on suhteellisen tuore kasvo, jolla on upea taustatarina. Kun siihen yhdistetään nuoruus ja kaksikulttuurisuus – kaksi ominaisuutta, jotka saavat vastakaikua nuoren yleisön keskuudessa globaalisti – lopputuloksena on maailmanlaajuisen urheiluikonin synty, urheilubisnekseen erikoistunut USC:n professori David Carter kuvailee Forbesille.

Serena Williams piti hallussaan parhaiten tienaavan naisurheilijan titteliä neljänä vuotena putkeen. Hän on tienannut koko uransa aikana noin 90 miljoonaa euroa palkintorahoina ja noin 275 miljoonaa euroa sponsoreilta.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa