schedule 2 helmikuun 2020 - 12:57

Australian Openin finaalissa toisen erän itävaltalaiselle Dominic Thiemille hävinnyt serbialaistähti Novak Djokovic kuumeni tuomarille.

Damien Dumusois on ilmeisesti tämän päivän jälkeen kuuluisa, mikäli Australian Openin seitsenkertaista mestaria, Novak Djokovicia, käy uskominen.

Djokovic vei finaaliottelussa Dominic Thiemiä vastaan ensimmäisen erän nimiinsä lukemin 6-4, mutta toisessa erässä hänellä oli vaikeuksia itävaltalaisen kanssa ja se näkyi myös hallitsevan mestarin mielentilassa.

Kun toinen erä oli vielä kesken, tuomitsi Dumusois Djokovicille kaksi perättäistä pisterangaistusta, kun serbialainen ylitti syöttökellossa olevan ajan. Tilanne oli kyseisellä hetkellä 4-4 ja näillä kahdella rangaistuksella hän menetti syöttönsä, mikä oli lopulta omiaan johtamaan Thiemin 6-4-erävoittoon.

Djokovic käveli tuomarin ohi, taputti tätä jaloille ja heitti sarkastisen kommentin Dumusois’n suuntaan.

– Sinähän jätät oman kädenjälkesi tähän otteluun. Hienoa työtä, etenkin siinä toisessa tuomiossasi. Hieno juttu! Teit itsestäsi kuuluisan ja onnistuit tehtävässäsi.

Ottelun ensimmäisessä erässä Djokovic menetti hermonsa myös paikan päällä oleviin tennisfaneihin, sillä yleisöstä kuului ääniä, kun hän oli syöttämässä.

– Nyt v*ttu turpa kiinni, kuuluivat Djokovicin sanat.

Thiem oli jo etukäteen yleisön suosikki, mutta Djokovicin ruma kielenkäyttö faneja kohtaan vain vahvisti tätä asetelmaa.

EDIT [02.02.2020, 07:47]: Djokovic nousi ottelussa voittoon vietyään neljännen erän 6-3 ja viidennen erän 6-4. Näin ollen hän nousi ensimmäistä kertaa historiassa 1-2-tappiotilanteesta, Grand Slam -finaalien osalta, mestariksi.