Italiassa nähtiin tenniksen ensimmäinen VAR-tuomio, kun Milanossa pelattiin Next Gen ATP Finals -turnauksen puolivälieräottelu.

VIDEO: Italiassa nähtiin tenniksen ensimmäinen VAR-tuomio – testissä myös muita erikoissääntöjä!

Italiassa nähtiin tenniksen ensimmäinen VAR-tuomio, kun Milanossa pelattiin Next Gen ATP Finals -turnauksen puolivälieräottelu.

Turnaus on alle 21-vuotiaille ja kokeilussa siellä on joka vuosi erilaisia sääntöjä, joita voitaisiin toimiessaan käyttää myös miesten ja naisten tasolla.

Säännöistä mielenkiintoisin on, että ottelu pelataan paras viidestä -systeemillä neljään, eli erän voittamiseen tarvitsee kuuden pelin sijaan, neljä peliä.

Esimerkkitilanne pelin voittamisesta: 4-2, 1-4, 4-0, 4-1.

Toinen, mikä herätti allekirjoittaneen mielenkiinnon, oli sääntö, jossa valmentajaan saa pitää yhteyttä. Pelaajat saavat tauolla kuulokkeiden avulla olla yhteydessä katsomossa olevaan valmentajaansa.

Tenniksessä on jo tälläkin hetkellä kamerat, jotka kuvaavat kenttää, mutta esimerkiksi sisätiloissa pelattavien turnauksien katot saattavat tuottaa ongelmia tuomarille.

Turnauksessa oli jo viime vuonna testauksessa VAR-systeemi, mutta sitä ei silloin tarvinnut käyttää. Nyt nähtiin tilanne, johon kameroita tarvittiin.

Casper Ruudin ja Alejandro Davidovich Fokinan välisessä ottelussa Ruudin lyönti kohosi katon korkeuksille ja tilanne päästiin seuraamaan videotarkistuksen avulla.

Tuomari katsoi tilanteen videolta ja tuomitsi, että pallo osui kattoon, joten piste meni silloin Fokinalle.

Kaikkiin erikoissääntöihin pääsee käsiksi Next Gen ATP Finals -turnauksen sivulta.

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa