Wimbledonin tennisturnaus perutaan koronaviruspandemian vuoksi, mikäli Saksan tennisliiton varapresidenttiä käy uskominen.

Hordorff: Wimbledonin tennisturnaus perutaan – ensimmäinen kerta 75 vuoteen!

Saksan tennisliiton varapresidentti Dirk Hordorff paljastaa: Wimbledonin tennisturnaus perutaan, ensimmäistä kertaa 75 vuoteen.

Tenniksen Grand Slam -turnauksista Australian avoin tennisturnaus ehdittiin pelaamaan ennen koronaviruksen kehittymistä maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Seuraavana ohjelmassa piti olla Ranskan avoin tennisturnaus, joka päätettiin siirtää järjestettäväksi vain viikko Yhdysvaltain avointen jälkeen; tästä nousi kohu, sillä Ranskan avointen järjestäjät tekivät päätöksen täysin omatoimisesti.

Kauden kolmas Grand Slam, Wimbledon Open, oli määrä järjestää 29. kesäkuuta, mutta se tullaan perumaan kuluvan tenniskauden osalta täysin. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1945, ja toisen maailmansodan, kun perinteinen ruohokenttäturnaus jää pelaamatta.

– Järjestäjät ovat kertoneet, että heillä on viimeinen johtokunnan kokous keskiviikkona, jolloin he tekevät lopullisen päätöksen, Saksan tennisliiton varapresidentti Dirk Hordorff kertoo Sky Sportsille.

– Olen mukana ATP- ja WTA-kiertueiden toiminnassa, siellä tarvittavat toimenpiteet on jo tehty ja Wimbledonin järjestäjät tulevat ilmoittamaan turnauksen perumisesta keskiviikkona. Asiasta ei ole pienintäkään epäilystä, koska sitä tämänhetkinen tilanne edellyttää.

– On täysin epätodellista kuvitella, että näiden voimassa olevien matkustusrajoitusten satoja tuhansia ihmisiä vetävä kansainvälinen tennisturnaus voitaisiin järjestää.

Mitä tulee Ranskan avoimeen tennisturnaukseen, joka siirrettiin turnausjärjestäjien toimesta syyskuulle, saattaa olla, että pelaajat tulevat boikotoimaan turnausta ja se saattaa lopulta jäädä järjestämättä kokonaan. Pelaajat ovat kritisoineet voimakkaasti päätöstä, sillä turnauksen uusi päivä menee päällekkäin useiden jo kalenterissa olevien turnausten kanssa.

ATP- ja WTA Tourilla mukanaolevilta pelaajilta edellytetään osallistumista jokaiseen neljään Grand Slam -turnaukseen, mutta vielä ainakaan Ranskan avoimia ei ole päivitetty kalenteriin. Tämä siis antaisi viitteitä koko turnauksen mahdolliselle perumiselle.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa