Anne-Mari Hyryläinen upeasti MM-maratonin 19:s – epävirallinen EM-vitonen!

schedule 28 syyskuun 2019 - 02:34

Anne-Mari Hyryläinen upeasti MM-maratonin 19:s! Dohan todella vaativissa olosuhteissa juostussa kisassa suomalainen oli eurooppalaisista viidenneksi paras.

Kauden kärkituloksen maailmassa tällä kaudella juossut Kenian Ruth Chepngetich oli suorastaan ylivoimainen yli 30 lämpöasteessa juostussa naisten maratonilla. Hän oli pitkään mukana neljän juoksijan kärkiporukassa, mutta teki hyvissä ajoin ratkaisunsa, eikä ollut moksiskaan maaliin saapuessaan.

– Nämä olosuhteet sopivat hyvin minulle, lopulta yli minuutin eron toiseksi sijoittuneeseen Rose Chelimoon vetänyt kenialainen totesi hyvävoimaisena kansainvälisessä haastattelussa.

Eurooppalaisjuoksijoiden osalta yli 70 prosentin ilmankosteudessa suoriutui parhaiten hallitseva Euroopan mestari, Valko-Venäjän Volha Mazuronak, joka oli viides.

Suomalaisittain nuori Alisa Vainio näytti alkuun vievän niin sanotun epävirallisen Suomen mestaruuden.

Kisan loppupuolella kokemus oli kuitenkin valttia, kun aikanaan historian toisena suomalaisnaisena Mount Everestille kiivennyt Anne-Mari Hyryläinen teki loistavan nousun ja sijoittui lopulta upeasti MM-maratonilla sijalle 19; hänen edelleen mahtui ainoastaan neljä eurooppalaista.

Hyryläisen suorituksesta tekee entistä kovemman se tosiasia, että hän joutui käydä alkumatkasta useaan otteeseen vessassa, ennen kuin nesteet alkoivat imeytyä kunnolla.

Ensimmäiset 30 kilometriä erinomaisesti juosseelle Vainiolle kisan loppu oli puolestaan todella raastava, mutta hän raivasi lopulta upeasti tiensä maaliin, sijoittuen kisassa 26:nneksi.

Keskellä yötä paikallista aikaa juostun kisan rankkuudesta kertoo jotain se, että kaikki kolme naisten maratonille osallistunutta etiopialaisjuoksijaa, joiden povattiin taistelevan mitaleista, jättivät leikin kesken. Ylipäätään keskeyttäneitä oli 70:stä juoksijasta hurjat 30.