Naisesta tuli miesten ammattilaiskiekossa GM: SC Bern nimesi Florence Schellingin uudeksi GM:kseen.

Historiallinen hetki! Naisesta tuli miesten ammattilaiskiekossa GM!

Sveitsin liigan SC Bernin päätöksen myötä jääkiekossa koettiin historiallinen hetki: naisesta tuli miesten ammattilaiskiekossa GM.

Sveitsiläisseura SC Bern teki historiallisen ja tietynlaisia muureja murtavan ratkaisun, kun se päätti nimetä miesten ammattilaisjääkiekon historiassa ensimmäisenä seurana naisen GM:kseen.

Eikä kyseessä ole pelkästään nainen, vaan nuori sellainen: virkaan nimettiin 31-vuotias Florence Schelling, joka voitti Sveitsin maajoukkueen matkassa olympiapronssia vuonna 2014.

– Meille oli tärkeää löytää nuori, älykäs ja visiönääri henkilö. Meidän suhtautuminen oli se, ettei sukupuolella ollut mitään merkitystä, seuran toimitusjohtajana työskentelevä Marc Luthi kommentoi seuran päätöstä tiedotteessa.

– Paljon tärkeämpää on se, että palkattu henkilö tietää jotain jääkiekosta.

Uransa aikana miesten sarjoissa torjunut Schelling paljasti olleensa yllättynyt saatuaan Luthilta puhelun.

– Olin samalla tavalla yllättynyt kuin kaikki teistä saadessani puhelun Marc Luthilta. Tiesin välittömästi haluavani ottaa tämän haasteen vastaan. Minun päämääränäni on onnistua tehtävässäni ja palauttaa SC Bern takaisin kärkeen.

Sveitsin liigan kausi jäi lukuisten muiden sarjojen tavoin pelaamatta loppuun, mutta Bernin kohdalla kausi olisi päättynyt joka tapauksessa, sillä seura sijoittui runkosarjassa vasta yhdeksännelle sijalle.

Vuonna 2018 pelaajauransa päättänyt Schelling siirtyy uuteen tehtäväänsä Sveitsin alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentajan paikalta. Valmennustehtäviensä ohella hän toimi myös Sveitsin televisiossa asiantuntijana, mutta luonnollisesi myös ne tehtävät jäävät nyt taakse.

Naiset ovat ottaneet aivan viime aikoina enemmän jalansijaa miesten jääkiekossa. Vicky Mantegazza nimettiin Luganossa isänsä seuraajaksi, seuran presidentin rooliin, Jenny Silfverstrandista tuli SHL:n toimitusjohtaja viime viikolla, Kanadassa Hayley Wickenheiser toimii Toronto Maple Leafsin pelaajakehityspuolen varajohtajana ja Seattlen tuleva NHL-seura nimesi Cammi Granaton kykyjenetsijäksi.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa