schedule 4 syyskuun 2020 - 06:16

Nähtiinkö NHL:ssä viime yönä kaikkien aikojen idioottimaisin haasto? Philadelphia Flyersin Alain Vigneaultin päätöksessä ei ollut yhtään mitään järkeä.

Philadelphia Flyers kontrolloi viime yön pudotuspeliottelussaan avauserää New York Islandersia vastaan ja siirtyi ensimmäisen kaksikymppisen aikana 2-0-johtoasemaan.

Erän lopulla Flyersin Nicolas Aubé-Kubel otti kuitenkin täysin turhan huitomisjäähyn, joka käänsi koko pelin suunnan. Islanders ei onnistunut ylivoimalla teoriassa, mutta käytännössä ottaen kyllä, kun Derick Brassard kavensi tilanteeksi 1-2 vain kolme sekuntia Aubé-Kubelin jäähyn päättymisen jälkeen.

Toisessa erässä Isles jatkoi siitä, mihin se ensimmäisen erän lopulla jäi, kun Matt Martin tasoitti ottelun vain minuutin ja 21 sekunnin pelaamisen jälkeen.

Tuon Martinin maalin jälkeen ottelussa nähtiin jotain käsittämätöntä – tarkemmin sanottuna Flyers-päävalmentaja Alain Vigneaultin haasto, jossa ei ollut sitten niin mitään järkeä. Martinin osuman yhteydessä Casey Cizikas kaadettiin, hän ajautui sen seurauksena päin Flyers-vahti Carter Hartia ja jostain täysin käsittämättömästä syystä Vigneault päätti haastaa maalin, vaikka jokainen ottelua seurannut näki, ettei siinä ollut minkäänlaista maalivahdin estämistä.

Videotarkistuksen jälkeen ottelun tuomaristo kuulutti täysin odotetusti, että maali hyväksyttiin ja sen seurauksena Flyers joutui alivoimalle.

Momentum oli jo tuossa vaiheessa jokaisella mahdollisella tavalla Islandersilla ja sen käytännössä ottaen tiesi Vigneaultin idioottimaisen haaston jälkeen, että ylivoimalla helähtää. Ja niinhän se helähti, kun Anders Lee iski Islandersin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Islanders dominoi tästä eteenpäin täysin kaukalotapahtumia, eikä oranssipaidoilla ollut rehellisyyden nimissä pelillisesti mitään palaa ottelussa, mutta siitäkin huolimatta joukkue onnistui tasoittamaan ottelun ensiksi 3-3-lukemiin ja myöhemmin 4-4:ään.

Eikä siinä vielä kaikki: ottelu venyi lopulta aina toiseen jatkoerään saakka, missä Ivan Provorov onnistui ratkaisemaan voiton Flyersille ajassa 95:03, kiitos Kevin Hayesin mestarillisen esityön, ja pakottamaan ottelusarjan Game Seveniin.

Tässä ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen rakettitieteilijä päätellessään, että Alain Vigneault on tällä hetkellä eittämättä melkoisen helpottunut mies.