Mark Cuban aloitti upean liikkeen: hän maksaa Dallas Mavericksin työntekijöiden palkat, vaikka pelejä ei pelata, ja nyt moni muu urheiluihminen on seurannut hänen jalanjäljissään.

Mark Cuban aloitti upean “liikkeen” – nyt urheilutähdet lahjoittavat rahaa!

NBA-seura Dallas Mavericksin omistaja Mark Cuban aloitti upean “liikkeen” lahjoittamalla rahaa ja nyt muut urheiluihmiset seuraavat perässä.

Koronavirus on käytännössä ottaen seisauttanut koko urheilumaailman kuluvan viikon aikana.

Kausien päättymiset tai siirtymiset tauolle ovat luonnollisesti kova isku niin seuroille, pelaajilla kuin myös liigoille – faneja unohtamatta. Pahimmassa tapauksessa esimerkiksi Suomessa useat urheiluseurat ajautuvat taloudellisiin vaikeuksiin.

Myös maailmalla koronavirus koettelee seurojen ja liigojen taloudellista vakautta, mutta luonnollisesti pahimpina kärsijöinä ovat ihan tavalliset tallaajat.

Näiden tavallisten tallaajien joukkoon kuuluvat urheiluseurojen kotihalleissa työskentelevät kokoaikaiset ja osa-aikaiset työntekijät, joiden talous on monien muiden ihmisten tapaan todella koetuksella.

Kun NBA ilmoitti Pohjois-Amerikan sarjoista ensimmäisenä laittavansa kautensa tauolle toistaiseksi määrittelemättömälle ajalle, Dallas Mavericksin omistava miljardööri Mark Cuban, joka on tunnettu myös Suomessa esitettävästä Leijonan luola -ohjelmasta, kertoi avaavansa rahaston, josta maksetaan joukkueen tapahtumissa työskentelevien ihmisten palkat – siitäkin huolimatta, ettei pelejä pelata.

Cubanin upea ele on nyt käynnistänyt Pohjois-Amerikassa upean liikkeen, jossa urheiluseurojen omistajat ja itse pelaajat ovat lahjoittaneet sievoisia summia rahaa, taatakseen niin ikään hallityöntekijöille palkkansa.

Tässä muutamia poimintoja näistä upeista eleistä:

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa