Tokion Olympialaiset siirtyvät vuoteen 2021: urheilijoiden reaktio päätökseen oli positiivinen.

Olympialaiset siirtyvät vuoteen 2021 – näin urheilijat reagoivat uutiseen!

Olympialaiset siirtyvät vuoteen 2021: tälle saatiin virallinen vahvistus, kun myös Japani suostui myöntämään tämän olevan ainoa vaihtoehto.

Kansainvälisen olympiakomitean pitkäaikaisin jäsen, kanadalainen Dick Pound kertoi maanantaina Suomen aikaa olympialaisten siirtymisestä vuodelle 2021, kuten Urheiluvedot.com uutisoi.

Olympialaisten siirtymiselle saatiin virallinen vahvistus tiistaina, kun muun muassa Kansainvälisen olympiakomitean pomo Thomas Bach ja Japanin pääministeri Abe Shinzo järjestivät asiasta puhelimitse tapahtuneen tiedotustilaisuuden.

Urheilijat ovat jo pitkään vaatineet olympialaisten siirtämistä ja itse asiassa Kanada ehti jo ennen Poundin kommentteja ilmoittaa, ettei se tule lähettämään urheilijoitaan Tokioon ensi kesänä, Australian seuratessa perässä.

Mutta, miten sitten urheilijat ottivat vastaan uutisen siitä, että Tokion olympialaiset on nyt virallisesti siirretty vuoteen 2021?

– Ennen kaikkea meillä on paljon tärkeämpi taistelu voitettavana, yli 100-kiloisten sarjassa kaksi olympiakultaa voittanut judoka Teddy Riner kommentoi Instagram-tilillään, viitateen koronaviruspandemiaan.

– Sama tuli, uudet päivämäärät. Teistä jokainen, pysytelkää kotona ja turvassa, pikajuoksija Dina Asher-Smith puolestaan julkaisi sosiaalisessa mediassa.

Rio de Janeiron olympialaisissa maratonin voittanut Eliud Kipchoge kutsui päätöstä viisaaksi Twitter-tilillään.

– Olympialaisten siirtäminen vuodelle 2021 oli kaiken kaikkiaan todella viisas päätös. Odotan innolla sitä, että pääsen puolustamaan olympiatitteliäni ensi vuonna Japanissa ja olemaan osa mahtavaa tapahtumaa. Toivon, että kaikki pysyvät terveinä näinä haastavina aikoina.

Hollantilainen pikajuoksija Dafne Schippers yhtyi lukuisten muiden urheilijoiden mielipiteeseen.

– Kuulin juuri uutisen, että Tokion olympialaiset siirtyvät järjestettäviksi kesällä 2021. Odotin olympialaisia innolla, sillä olen hyvässä kunnossa, mutta juuri nyt meidän on katsottava isompaa kuvaa ja tehdä kaikkemme päihittääksemme koronaviruksen. Toivotaan parasta ja pidetään huoli siitä, että juhlimme vielä kovemmin vuonna 2021.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa