EM-karsinnat: Kreikka - Suomi

EM-karsinnat: Kreikka – Suomi | Syttyykö Huuhkajat voitonjuhlien jälkeen

EM-karsinnat pelataan loppuun J-lohkon osalta, kun Kreikka ja Suomi iskevät yhteen maanantai-iltana klo 21.45 Suomen aikaa.

Kreikan mahdollisuudet EM-kisapaikkaan menivät jo useampi kierros sitten. Joukkueen otteet ovat kuitenkin parantuneet huomattavasti viimeisten kierrosten aikana, eikä vähiten joukkueen peräsimessä nykyisin olevan John van`t Shipin ansiosta. Kreikka on voitti lokakuun kotiottelussaan Bosnian täysin ylivoimaisen esityksen jälkeen 2-1, jota seurasi viime perjantain vierasvoitto Armeniasta 1-0 – lukemin. Kreikka pelasi etenkin Bosniaa vastaan erittäin rohkeasti ja agressiivisesti ylöspäin ja loi tilanteita läpi ottelun. Kreikan osalta nousu alkoi liian myöhään, mutta joukkue haluaa ottaa lohkon kolmannen sijan itselleen. Takaportti ensi kesän EM-kisoihin on vielä Nations Leaguen pudotuspeleissä, jota kohti Kreikka etenee nousukunnossa.

Suomi saavutti vuosikausia himoitun arvoturnauspaikan voittamalla Liechtensteinin upeasti 3-0 – lukemin viime perjantaina. Ottelun jälkeen vapautui useiden karsintojen tuska ja pelaajat, fanit sekä taustahenkilöstö juhli arvokisapaikkaa railakkaasti. Perjantain ottelu oli Suomelta upea näytös, Liechtensteinilla ei ollut mitään palaa ottelussa. Suomi näytti näissä karsinnoissa, että se pystyy sekä pitämään palloa että iskemään nopeasti vastaan.

Pelaajat ovat viikonlopun aikana juhlineet upeaa saavutusta ja siirtyneet lauantaina jo Kreikkaan. Nations Leaguessa Suomi pelasi heikoimmat pelinsä sen jälkeen kun lohkovoitto oli jo varmistunut. Nyt uhkakuva lohkon karsintojen viimeisessä pelissä on samanlainen. Voi olla että pelaajien on vaikea syttyä peliin vain kolme päivää saavutetun unelmien täyttymyksen jälkeen. Samoin Markku Kanervalla on nyt mahdollisuus antaa peliaikaa vähemmän kentällä esiintyneille pelaajille, mm. Teemu Pukki ja Lukas Hradecky saattavat istua koko ottelun penkillä. Jasse Tuominen on varmistetusti sivussa ottelusta, Kanervan mukaan muitakin kokoonpanomuutoksia on tulossa.

Kreikalla on vielä panosta jäljellä, sillä voitolla se ottaisi kolmannen sijan lohkosta ja varmistaisi paremman karsintakorin seuraaviin karsintoihin. Lisäksi kotiyleisön edessä joukkue haluaa varmasti näyttää parastaan, kuten lokakuussa Bosniaa vastaan. Suomen kokoonpanotilanne kannattaa tarkistaa ennen ottelua, mutta joukkueen keskittyminen voi olla jo tiistaina edessä olevissa kansanjuhlissa jotka pidetään Suomessa. Näistä lähtökohdista Kreikan voitto kelpaa vetolapulle.

Pelivalinnat | Panostus

Kreikka | 3/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 2,05

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord