Seuraa meitä

Jalkapallo

Englannin Valioliiga: Norwich – Chelsea | Pukki-Party jälleen Carrow Roadilla?

Mestarien liiga: PSG - Real Madrid

Lauantain Valioliigassa nähdään päiväkamppailu, jossa onnistumisillaan itseluottamusta kerännyt Norwich saa kotistadionillaan vastaansa uuden päävalmentajan alaisuudessa vielä voittamattoman Chelsean.

Isäntien etuna suuri energiabuusti

Norwichin alku Valioliigassa oli odotetun vaikea. Ensimmäisessä ottelussa oli vastassa Liverpool ja ensimmäinen puoliaikatulos tyly 4-0 kotijoukkueelle. Sen jälkeen alkoi keltavihreässä seurassa tapahtua. Teemu Pukki avasi maalihanansa maailman kovimmassa sarjassa ja Norwich voitti ottelun toisen puoliskon 1-0.

Toisella kierroksella Norwich isännöi Carrow Roadilla Newcastlea ja Daniel Farken alaiset ottivat ensimmäiset sarjapisteensä tällä kaudella. Teemu Pukki teki kolme maalia ja Tim Krul oli lähellä nollapeliä, kunnes vierailijoiden Jonjo Shelvey onnistui kaventamaan ottelun lisäajan kolmannella minuutilla.

Norwich on ollut sarjaotteluissaan voittamaton kotistadionillaan viime tammikuusta lähtien. Joukkueen saama energiabuusti viime viikonlopun ottelusta tekee heistä täysin kilpailukykyisen, kun vastassa on alkukaudesta pahasti epäonnistunut Chelsea. Lauantain ottelussa Pukilta voidaan odottaa samanlaista dominanssia Chelsean haurasta puolustusta vastaan, kuin mitä suomalaishyökkääjä teki Newcastlea vastaan.

Pukin maalille korotettu kerroin 25,00 – lisäksi saat 100% talletusbonuksen!

Vieraiden pelirakenne ja -rytmi hukassa

Chelsealla on kahden ensimmäisen Valioliiga-kierroksen jälkeen koossa vain piste, kun viime kauden sarjakolmonen pelasi tasapelin kotiottelussaan Leicesteria vastaan. Monet asiantuntijat ovat rauhoitelleet, ettei syytä huoleen ole, mutta urheilussa on katsottava myös tuloksen taakse, ja sieltä paljastuu aivan toisenlainen todellisuus. Chelsean ja päävalmentaja Frank Lampardin yhteisestä taipaleesta on tulossa todella kivikkoinen.

Ensimmäiset ottelut ovat osoittaneet, ettei Lampardilla ole työkaluja saada joukkojaan pelaamaan sellaista jalkapalloa, mitä hän haluaisi. Hän ei ole osannut siirtää visiotaan harjoituskentän ja harjoitteiden kautta peliin – ja siksi Chelsea on suurissa vaikeuksissa.

Pelillisesti lontoolaisen suurseuran suurin ongelma on hyökkäyspelissä. Kun Chelsean tavoin prässäävät ja nopeita vastaiskuja organisoimatonta puolustusta vastaan suosivat joukkueet hyökkäävät, heillä on rakenteet ja rytmi kunnossa. Chelsealla ei ole kumpikaan.

Chelsea pelaa kokoa ajan nopeilla vastaiskuilla ilman, että väliin mahtuisi pitkiä hyökkäyksiä. Kun hyökkäyspelin rakenteet eivät ole kunnossa, pelaajien etäisyydet kasvavat ja niiden annetaan kasvaa liian suuriksi. Lampardin huonosti organisoitu pystysuunnan jalkapallo hajottaa hyökkäyspelin kollektiivisen pelaamisen rakenteet, mutta vielä huolestuttavampaa on, että se on hajottanut myös joukkueen puolustuspelinkin rakenteet.

Chelsean tapana on tällä kaudella ollut puolustaa kolmessa eri ryhmässä. Viime ottelussa Leicesterin pelaajat pääsivät varsinkin toisella puoliajalla häärimään vapaasti Chelsean linjojen välissä. Heidän puolustustaan kuvaa hyvin se, että joukkueen päästettyjen maalien keskiarvoinen maaliodote on ollut tällä kaudella 3,3 maalia.

Pelivalinnat | Panostus

Norwich/tasapeli | 3/5 yksikköä

BETSSON TARJOAA KERTOIMEN 2,50

Teemu Pukki tekee maalin | 2/5 yksikköä

BETSSON TARJOAA KERTOIMEN 2,48
Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Jalkapallo