CHL: HPK - HC Plzen

CHL: HPK – HC Plzen | Jatkuuko HPK:n hyvät CHL-otteet myös kotikaukalossa?

Liigan hallitseva suomenmestari HPK kohtaa CHL:n lohkovaiheen kolmannella kierroksella Tshekin viime kauden kolmosen HC Plzenin torstaina kello 19.00 Rinkelinmäellä.

Joukkueet kohtasivat viikko sitten Tshekissä, jolloin kotijoukkue nousi kolmannessa erässä kahdesti kahden maalin takaa tasoihin ja vei voiton jatkoajalla maalein 5-4. Tämän jälkeen HPK haki lauantaina komean vierasvoiton jatkoajalla maalein 2-3, Sveitsin liigan viime kauden kakkosesta: Zugista, joka on vielä Plzeniäkin laadukkaampi joukkue.

Tuossa näiden joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa viikko sitten Plzen oli avauserässä hieman niskan päällä, mutta tämän jälkeen HPK oli ottelussa hyvin mukana ja loi maaliodottamaa jopa yli kuuteen maaliin. Tshekkiläisjoukkue tykkää puolustaa pakeilla rohkeasti vastaan keskialueella ja näistä tilanteista HPK sai käännettyä paljon ylivoimahyökkäyksiä 2-1 vastaan ja jopa useamman läpiajon. HPK:n maalivahti Antti Karjalaiselle meni tuossa ottelussa muutama maali vähän helposti ja tähän otteluun uskoisin HPK:n laittavan maaliin Joona Voutilaisen, joka pelasi hyvän ottelun Sveitsissä Zugia vastaan.

Pukin maalille korotettu kerroin 25.00 – lisäksi saat 100% talletusbonuksen!

HPK:lla alkaa ketjukoostumukset olemaan varsinkin hyökkääjien osalta jo hyvässä balanssissa ja viime otteluiden kuumimmat nimet: Jere Innala, Markus Nenonen ja Petteri Nikkilä ovat jatkaneet siitä mihin viime kaudella jäivät.

Plzenin vahvuudet ovat ehdottomasti hyökkäyspäässä ja siellä kirkkaimpana tähtenä on Milan Gulas, joka on kahdella viime kaudella dominoinut Tshekin liigan pistepörssiä ja teki joukkueen toisen kierroksen ottelussa tanskalaista Rungstedia vastaan hurjat tehot 3+3. Muut nimekkäimmät pelaajat Plzenillä ovat hyökkääjä Tomas Mertl ja Slovakian maajoukkuepakki Peter Ceresnak.

Uskon, että HPK tulee kotikaukalossa hyödyntämään Plzenin ylihyökkäämisen ja puolustuspään virheet vähintään yhtä hyvin, kuin viime viikolla Tshekissä ja tulee varmasti saamaan myös enemmän ylivoimaa ja näin luomaan ottelussa maaliodottamaa ainakin neljään maaliin.

Ottelusta saattaa tulla viime viikon tapaan varsin runsasmaalinen, jonka HPK tulee pienellä marginaalilla voittamaan. Overin ja kotivoiton kertoimet ovat kuitenkin vähän liian pienet, joten pelataan HPK:n yli 2,5 maalia.

Pelivalinta | Panostus

HPK yli 2,5 maalia | 3/5 

888 SPORT TARJOAA KERTOIMEN 1,78
Jaa